Što učiniti kad se trese tlo pod nogama

Može se slobodno reći da je knjiga „Što učiniti kad se trese tlo pod nogama” životno djelo Vladimira Hoblaja. Tom rečenicom se autoru ne uskraćuje pravo na nove naslove, ali tko je god nalistao nekoliko poglavlja ili pažljivo pročitao stotinjak redaka bilo kojeg dijela knjige, lako će konstatirati kako u rukama drži neobično snažno štivo izuzetno aktualne tematike svjetske univerzalnosti čvrsto oslonjeno na vjeru u Gospodina, a istovremeno snažno ilustrirano i prožeto vlastitim životnim iskustvima.

Mještani grada Mursko Središće, ali i hrvatski auditorij, autora poznaju kao rokera, mesara, kazalištarca, producenta, pastora i duhovnika, posvojitelja i udomitelja velikog broja napuštene djece, ali od listopada 2021. i kao pisca na čije se stvaralaštvo mora staviti posebno povećalo.

U četvrtak, 21. listopada 2021. s početkom u 18h, u Centru za kulturu Rudar Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće organizirala je javno predstavljanje knjige. O knjizi su govoriti ugledni gosti: kantautor Danko Tomanić, povjesničar Zoran Turk, izdavač Mladen Konecky, književna kritičarka Marina Mađarević i autor Vladimir Hoblaj.

Foto: 4H MEDIJI

Ivan Goričanec