Stankin film “Link” na festivalu u Brazilu

Fantastični, art film “Link”(2021.), Stanke Gjurić, koja, osim režije, potpisuje scenarij, kameru, montažu, produkciju, itd., upravo je ušao u službenu selekciju filmskog festivala „The Clapperboard Golden Festival“ koji se održava 9. ožujka 2022. u São Paulu (Brazil).

„The Clapperboard Golden Festival“ jedinstveno je međunarodno filmsko natjecanje. To je međunarodni festival koji nastoji ocijeniti kreativni duh, kulturnu snagu i raznolikost u produkciji kratkih filmova redatelja iz cijelog svijeta.
Njih ne zanima superprodukcija, nego filmovi koji se ističu svojim umjetničkim kvalitetama.
Grupa kritičara i audiovizualnih tehničara analizira i ocjenjuje najbolje u sezoni. Manifestacija uključuje izložbu najboljih kratkih filmova svih kategorija, među kojima će biti proglašeni dobitnici nagrada u više kategorija, a najbolji od njih će se analizirati kroz recenzije.
“Link” je, dakle, umjetnički filmu u kojem se posebnom tehnikom montaže spaja crno-bijelo i boja u pokretnoj slici podijeljenoj po pola u svakom kadru, kako bi se vizualno odijelilo djetinjstvo od odrasle dobi u kojoj Gjurić glumi samu sebe, dok petogodišnja Dakota Bilen predstavlja Stanku u djetinjoj dobi.

https://clapperboardgolden.wixsite.com/home

https://www.facebook.com/shortfantasyLink

kulturni info
filmske novosti