Stanka Gjurić: Još jedna filmska nagrada za kraj godine

Igrano – animirani fantastični film ‘Link’, Stanke Gjurić (koja potpisuje produkciju, režiju, scenarij, kameru i montažu) na Imdb kvalifikacijskom filmskom festivalu „Četiri godišnja doba: Ljeto“ u Resistenciji (Argentina), pretposljednjeg dana 2021. osvojio je nagradu za najbolji scenarij. Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, a Stankin je film ovaj put bio nominiran u čak tri kategorije: najbolja montaža, fikcija i scenarij.
Riječ je o art filmu u kojem se posebnom tehnikom montaže u svakom pojedinom kadru, u pokretnoj slici podijeljenoj popola, sjedinjuju crno-bijelo i kolor kako bi se bojom i ‘nebojom’ djetinjstvo odijelilo od odraslosti.
Stanku u djetinjoj dobi glumi petogodišnja Dakota Bilen iz Zagreba.

U objašnjenju stručnog žirija stoji: “Iznimno emocionalan film s izvrsnim scenarijem koji je savršeno strukturiran i koji istovremeno zadire u nekoliko kinematografskih žanrova: fantastika, animacija, fikcija, eksperimentalni…u scenama veličanstvene izvedbe glumica (djevojčice i žene) iskorištavajući vizualne mogućnosti u vrlo atraktivnoj izvedbi. Bravo!”

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=m4R_Nosihio&t=285s
https://teknochatfestivales.foroactivo.com/h10-summerfilmfestival

Filmske novosti