SPEC. OPERACIJA

Tekstom predstave KANAL autor Božidar Glavina razgoličuje hrvatsku zbilju u perifernim lokalnim sredinama u kojima caruju korumpirane političke veličine koje za ostvarenje svojih ambicija često koriste bizarne konstrukte i načine. Glumice i glumci DS KUD-a Mura s tom su predstavom po Međimurju gostovali jedanaest puta.

Za sezonu 2023′ odabran je još provokativniji i aktualniji materijal. Predstava SPEC. OPERACIJA autorsko je djelo V. Borovskog. Zahvaća dublje i šire, a secira tipske karaktere našeg društva, stereotipe i klišeje po kojima se drušvo ravna i mjeri.

U određenoj mjeri tekst tangira i aktualno ratno stanje, posredno ponašanje zaraćenih, susjednih i svjetskih sila. Ansambl niže probe, jamči se zdravi humor i zanimljiva životna priča u kojoj ćemo se s lakoćom prepoznavati, svi od reda, oni na sceni i svi mi pred scenom. Oni na sceni su: Mirjana Šoštarić, Jelena Moharić, Štefanija Žganec, Marina Rajf, Melita Nađ, Denis Halas, Vladimir Varšić i Antun Turk.

Ne dogodi li se novi pandemijski udar ili nepoznata tektonika od „svjetske važnosti”, gledati ćete ih u SPEC. OPERACIJA prvi put u Hlapičini. Priželjkuje se nedjelja 16. travnja u 19:00h. Dobrodošli!

Ivan Goričanec, um. voditelj DS KUD Mura