„Na smrtni postelji“ – zidovi prepunog CZK „Rudar“ pucali od smijeha i gužve

Mursko Središće je konačno dočekalo kvalitetnu kazališnu predstavu – u nedjelju  17.12. u novom Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće dramska sekcija KUD-a „Mura“ odigrala je dugo očekivanu predstavu, komediju „Na smrtni postelji“, autora Stjepana Škvorca.

Serjojnska publika pokazala je koliko je željna kazališta i dobrog smijeha pa je dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta, a još je više desetaka gledatelja ostalo stajati u parteru i na balkonu.

Čestim pljeskom i smijehom nagradili su naše domaće glumce, koji su svoje uloge odlično i tečno odigrali i dočarali nam kak se negda živelo v našem malom Međimorjo. Marina Rajf, Štefanija Žganec, Jelena Moharić, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić, Mario Nerer, Denis Halas, Josip Rob i Bojan Bračko pokazali su da se rad i vježbanje u dramskoj sekciji isplatilo u samo godinu dana od okupljanja, o čemu smo već pisali na Muralistu.

Predstava u Murskom Središću, u prekrasnom Centru za kulturu, bila je vrhunac dosadašnjeg rada naše novoosnovane dramske sekcije, i ujedno već 6. predstava u samo godinu dana – dvije predstave u Peklenici, a zatim turneja – Križovec, Kotoriba, Čakovec i Mursko Središće.

Publika je „radila“ zajedno sa glumcima na sceni, te je često prekidala nastup spontanim pljeskom i smijehom, a glumice i glumci su svoje uloge vjerno i realno dočarali, pod izvrsnim vodstvom redatelja predstave Bojana Bračka.

Želimo im još mnogo ovako kvalitetnih predstava i nastupa, te da se dobro predstave i plasiraju sa predstavom „Na smrtni postelji“ na Festivalu kazališnih amatera Međimurja koji će biti  održan sredinom travnja 2018. godine u Prelogu.

SRETNO!

(rt, foto Tin Tomanić)