SLAVKO BREGOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KUD-a MURA

U subotu 20. veljače održana je izborna skupština KUD-a Mura iz Murskog Središća. Nakon izvješća o radu za proteklu godinu kojeg je podnijela dosadašnja predsjednica Vesna Mijulkov, financijskog izvješća te izvješća o radu folklorne sekcije, tamburaške sekcije, pjevačkog zbora i vokalne skupine Ftičice, prišlo se izboru novog predsjednika društva.

IMG_4201

Predloženi su kandidati  Novak Marijana, Nedeljko Martin, Trstenjak Marija, Breglec Marina, Horvat Novak Gordana, Baljak Radmila i Bregović Slavko. Svi predloženi članovi, zahvalili su se na ukazanom povjerenju ali  su iz osobnih razloga odbili kandidaturu. Svi članovi skupštine složili su se da društvo ne može funkcionirati bez predsjednika, pa je nakon rasprave utvrđeno da je predloženi kandidat Bregović Slavko najbolji izbor iz razloga što već dosta dugo djeluje u društvu i da je pouzdana osoba koja bi mogla uspješno voditi društvo.

 

On je prijedlog prihvatio pa ga je skupština jednoglasno potvrdila  za predsjednika KUD-a „Mura“.

 

DSCN1176

Za tajnika izabrana je gđa Vesna Horvat.

 

Za blagajnika društva bila je predložena dosadašnja blagajnica Dolores Vrtarić i ona je prihvatila da i dalje bude blagajnik društva, pa ju je skupština jednoglasno potvrdila.

IMG_4223

U Nadzorni odbor izabrani su Horvat Novak Gordana, Novak Marijana i Kovačić Jadranka,

Za Upravni odbor predloženi kandidati Škvorc Lidija, Vuri Lidija, Baljak Radmila, Breglec Marina, Halas Karolina, Kozar Dragutin, Trstenjak Marija, Vargazon Mirjana, Benčić Tihomir i Mijulkov Vesna i oni su jednoglasno izabrani.

IMG_4211

Skupštini se obratio gradonačelnik Dražen Srpak koji je rekao da je zadovoljan sa radom društva,   te čestitao novom vodstvu sa željom da se suradnja sa Gradom i dalje nastavi. Istaknuo je da je on uvijek spreman na suradnju i kao što je planirano tako će i biti pa će društvo dobiti dvije prostorije  za korištenje u sklopu Centra za kulturu koji je u dogradnji. Također je napomenuo da će novom vodstvu pomoći oko vođenja, jer je novi Zakon o udrugama jako kompliciran i smatra da nije dobro koncipiran.

Zamjenik gradonačelnika Zvonko  Vrtarić zadovoljan je sa suradnjom društva i Grada Mursko Središće i novom je vodstvu poželio uspješan rad i još bolju suradnju.

DSCN1178

Kozar Dragutin izrazio je zadovoljstvo sa odabirom novog članstva i prenio ispriku od strane gđa Nade Hobalj, predstavnice USR  „Sport za sve“ Mursko Središće, koja se ispričava što nije mogla prisustvovati skupštini.

IMG_4216

Novi predsjednik Bregović Slavko zahvalio se na ukazanom povjerenju, te je rekao da se nada da će suradnja sa Gradom biti dobra i da će se cijelo vodstvo, a i svi članovi društva uključiti u ostvarivanje ciljeva za dobrobiti i zadovoljstvo svih.

Predsjednica Udruge žena Mursko  Središće gđa. Nada Turk  čestitala je novom vodstvu i zaželjela im uspješan rad i daljnju suradnju.

Nakon završetka rada skupštine svi članovi društva ostali su na druženju uz mali domjenak.

(m, foto Tin Tomanić)

IMG_4206

IMG_4209

IMG_4210

IMG_4219

IMG_4224

IMG_4225

DSCN1180