Skupština Likovne republike iz Sv. Martina na Muri

U Sv. Martinu na Muri održana je 16. veljače 2019. godine Izvještajna Skupština Likovne republike.

Uz članove udruge, iz susjedne Slovenije pozivu se odazvao dopredsjednik Turističnog društva Hotiza Edvar Farkaš. Skupštini je nazočio i zamjenik načelnika općine Sv. Martin na Muri gospodin Martin Srša.

 

Udruga je prošle godine u lipnju odradila međunarodnu Likovnu koloniju u Žabniku. Održali su i par izložbi u Galeriji Sv. Martin. Surađuju  s  Likovnim društvom Gornja Radgona, Likovnim društvom Mavrica iz Murske Sobote i Turističnim društvom Hotiza. Petković je napomenula da udruga nema dovoljno sredstava za realizaciju većih projekata stoga su povisli članarinu.

Ove godine  planiraju jednu međunarodnu likovnu koloniju u Žabniku i par slikarskih izložbi. Suradnja sa Slovenskim umjetnicima i domaćim umjetničkim društvima se nastavlja i nadalje.

Predsjednica je napomenula da je deset godina od osnutka udruge jer su se oformili 2009 godine. Zahvalila je članovima i svima koji su na bilo koji način pomogli udruzi, pogotovo općini Sv. Martin na Muri i Turističkoj zajednici općine bez kojih se projekti nebi mogli realizirati.  Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Zamjenik načelnika pohvalio je sve članove udruge. Rekao je da se Sveti Martin na Muri može ponositi jednom udrugom takvog tipa kao što je Likovna republika te da su opstali duže od sličnih udruga. Obećao je i nešto više sredstava za udrugu s obzirom da se slavi deseta godišnjica postojanja.

Dopredsjednik Turističnog društva Edvar Farkaš pozvao je članove na likovnu koloniju u srpnju ove godine koja bi se održala u sklopu manifestacije Ribički dnevi u Hotizi.

Članovi udruge pohvalili su rad rukovodstva, a troje članova dobrovoljno će donirati  dodatna sredstva za rad udruge što govori o velikoj slozi i prijateljstvu između  članova.

(Milena Petković, foto: LR)