Skupština KUD-a „Mura“ M. Središće: Puno bogatiji u ljudskom i materijalnom smislu

Redovna godišnja skupština KUD-a Mura održana je 9.3.2019. u novim prostorijama društva.

Radom i djelovanjem svih sekcija KUD-a Mura održali smo kontinuitet i postali puno bogatiji u ljudskom i materijalnom smislu. Kroz 2018. godinu naše društvo je održalo niz nastupa na domaćim i stranim manifestacijama. Ukupno smo se predstavili na 32 priredbe.

Mješoviti zbor i ŽVS Ftičice pod vodstvom Marijane Trstenjak uhodano i pouzdano predstavljaju naše društvo gdje god se pojave.

Tamburaši (S. Bregović) i folkloraši (T. Benčić) su tijekom godine ostvarili 12 zajedničkih nastupa.

Dramska sekcija (B. Bračko) je za svoj humorni prvijenac osvojila 3 nominacije na prošlogodišnjem KAM-u, i dobro nasmijala publiku na svim izvedbama.

Dvadeset i prvu godina postojanja pod imenom Mura obilježit će sudjelovanje u projektu EU-socijalnog fonda „Impuls za 54+“.

Kroz „54+“ smo povećali broj članova i pokazali da znamo i možemo uspješno voditi prilično zahtjevni socijalno-kulturno-umjetnički program u kojem ni jedna stavka nije slučajna niti lagana. Nabavili smo nove tamburaške instrumente, pri kraju je šivanje narodnih nošnji, izrađuju se nove čizme i čizmice, šeširi i tibeti, nabavljena je vrhunska nova klavijatura… a projekt još ni izbliza nije gotov.

U svim sekcijama imamo novih članova s kojima puno toga treba napraviti od početka, no to na svaki susret i na pozornicu donosi novu i  svježu energiju. Voditelji i članovi aktivno i s puno entuzijazma rade na zadaćama društva.

Program za tekuću godinu podrazumijeva sudjelovanje na tradicionalnim i važnijim gradskim priredbama, kao i na događanjima koja organiziraju druge udruge, iz naše sredine, ali i susjednih općina i gradova.

Nastojimo biti i dobri prekomurski susjedi, pa se redovito pjesmom, tamburom i plesom odazivamo na pozive prijatelja iz Slovenije. Nastavili smo i sa bliskom suradnjom sa gradišćanskim Hrvatima iz Narde (HU).

Predsjednik KUD-a „Mura“  Slavko Bregović

(foto: Tin Tomanić)