Seks i grod – pozivamo vas u Hlapičinu u nedjelju, 24. ožujka 2019. godine

Dramska družina iz Murskog Središća ponosno i sa zadovoljstvom vas poziva na premijeru komedije SEKS I GROD. Dođite u nedjelju u Hlapičinu, zabavite se i uživajte u 40 minuta čistog međimurskog tj. serjojnskog humora.

A kaj se nogometa tiče tj. reprezentativne utakmice Mađarska – Hrvatska, tu je ionako sve jasno, niti ne morate gledati! Mi pobijeđujemo 1-2, jedino nismo sigurni tko bude točno golove zabio! Ipak je to nogomet, a ne nedavna košarka, ha-ha-ha…

Dojdite na SEKS I GROD v Hlapičino, ne bo vam žao! A ve ozbiljno…

Dramska sekcija KUD-a MURA Mursko Središće premijeru komedije za odrasle SEKS I GROD izvesti će u nedjelju, 24. ožujka 2019. godine, s početkom u 19,00 sati, u Društvenom domu Hlapičina.

Radnja komedije SEKS I GROD odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena “dragih prijateljica” (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i “konkretno” piće, te zdušno i detaljno pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, politička, gospodarska, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od ekipe u kafiću. Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u božju pomoć i moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i “dubokoumnim” mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta.

Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije na serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika.

Autor teksta i scenarija, te redatelj predstave je Bojan Bračko.

LICA predstave SEKS I GROD:

BARBARA zvana Bara – glavna tračerica, MARINA RAJF

KATA – doglavna tračerica, MIRJANA ŠOŠTARIĆ

MARIJA zvana Mara – povratnica iz Njemačke, ŠTEFANIJA ŽGANEC

TATJANA – snaha iz Rusije, MELITA NAĐ

NIKOLINA – gradska posvuduša iz Dalmacije, JELENA MOHARIĆ

KRISTIJAN – gradski zavodnik, DENIS HALAS

PIŠTA – konobar, JOSIP ROB

ŽEJNI FRANC – lokalni pijanac, BOJAN BRAČKO

VODITELJ DRAMSKE SEKCIJE:

Bojan Bračko Bidjo