SEKS I GROD gostuje u Lendavi 02.02.2020.

Dramska sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće dana 02.02.2020. godine (nedjelja) s početkom u 18,00 sati u Gledališkoj in koncertnoj dvorani Lendava (Slovenija) izvesti će svoju komediju SEKS I GROD. Organizatori nastupa su Društvo upokojencev Lendava uz potporu Občine Lendava i Knjižnice-kulturnega centra Lendava, a ulaz na predstavu je besplatan.

Radnja komedije SEKS I GROD odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena – „dragih prijateljica“ (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i „konkretno“ piće, te zdušno i detaljno  pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, gospodarska, politička, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od  ekipe u kafiću. Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u božju pomoć i moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i „dubokoumnim“ mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta. Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika.

Lica predstave SEKS I GROD tj. glumci dramske sekcije su:

BARBARA zvana BARA……………… glavna tračerica – Marina Rajf

KATA…………………………………………..doglavna tračerica –  Mirjana Šoštarić

MARIJA zvana MARA…………………..povratnica iz Njemačke – Štefanija Žganec

TATJANA…………………………………….snaha iz Rusije – Melita Nađ

NIKOLINA……………………………….gradska posvuduša iz Dalmacije–Jelena Moharić

KRISTIJAN…………………………………..gradski zavodnik – Denis Halas

PIŠTA…………………………………………..konobar – Josip Rob

ŽEJNI FRANC………………………………lokalni pijanac – Bojan Bračko

Autor teksta i scenarija predstave, a ujedno i redatelj iste,  je voditelj dramske sekcije Bojan Bračko.

Pozivamo sve žene i muževe, dame i gospodu s područja Lendave i Murskog Središća, Slovenke i Slovence, Hrvatice i Hrvate, Mađarice i Mađare, kao i Kazahstanke i Kazahstance te sve druge ljude dobre volje, da uživaju u 40 minuta smijeha i zabave Seksa i groda.

voditelj dramske sekcije:

Bojan Bračko

foto – NB