Ruža međimurska u znaku Tete Lize

Nakon humanitarne sportske akcije „Malim nogometom za veliki osmijeh“ u Nedelišću, niz od mnogobrojnih manifestacija povodom Dana Međimurske županije nastavio se i u Donjem Vidovcu i to V. Susretom mladih međimurskih umjetnika „Ruža Međimurska“ na temu naše najpoznatije čuvarice međimurske popevke, Elizabete ToplekTete Lize.

Program „Ruža međimurska“ je program koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije na području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Projekt „Ruža međimurska“, započeo je unazad šest godina, a njime  se želi užu i širu zajednicu podsjetiti na neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja. Na samom početku, manifestaciju je otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula kako je bitno da se ovakve stvari ne smiju postiti u zaborav, te kako će ovakve manifestacije imati punu potporu Međimurske županije. Događaju su prisustvovali i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin.

Izveden je bogati kulturno umjetnički program u koji su se ove godine uključili učenici Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec. Predstavio se njihov Školski pjevački zbor pod ravnanjem Stelle Cimerman te recitatori i glumci koje su pripremile učiteljice Ladislava Šestak-HorvatGordana Magdalenić, Vesna Golub, Radojka Oreški i Vesna Saško.

Dječji zbor III. OŠ Čakovec, predstavio se pod mentorstvom Marine Korunek, a u stankama je djela nagrađenih učenika čitala Tihana Preksavec.

UO za poslove župana