Razgovor o Europskoj prijestolnici kulture i razvoju lokalne kulture u zgradi Scheier

Europska prijestolnica kulture (EPK) je kulturni projekt i titula koju od 1985. godine dodjeljuje Europska komisija u natjecanju među gradovima koji moraju dokazati da kulturu vide kao važno područje svojeg razvoja i svoje preobrazbe.

Rijeka, nositeljica titule Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, ovih je dana prepuna društveno-kulturnih i umjetničkih događanja iza kojih stoji niz organizacijskih odluka, izazova, ali i prilika iz kojih možemo učiti i graditi vlastita iskustva.

U četvrtak, 5. ožujka 2020. godine, s početkom u 14:00 sati dođite na Javni razgovor o Europskoj prijestolnici kulture te saznajte kako se iskustva i pouke stečene iz provedbe ovog projekta mogu primijeniti u Međimurskoj županiji te što nas sve očekuje u Rijeci ove godine.

Razgovor će moderirati Valentina Nedeljko, koordinatorica edukacija, javnih razgovora i studijskih posjeta, iz Rijeke nam dolazi Davor Mišković, voditelj programskog pravca Dopolavoro okviru Europske prijestolnice kulture, a iz lokalnih javnih vlasti u razgovoru će sudjelovati Aleksandra Ličanin, viša stručna suradnica za financijske i pravne poslove te EU projekte, Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije.

Pozivaju se svi zainteresirani za razvoj kulture i umjetnosti Čakovca, Međimurske županije i za temu Europske prijestolnice kulture da dođu iskoriste ovu priliku za informiranje, ali i sudjelovanje u razgovoru.

Informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier financiran je od Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn, a partner Platforme za Društveni centar Čakovec na projektu je Međimurska županija. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko,
Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta