RAINER KNOFERLE – NIJEMAC ZALJUBLJEN U SREDIŠĆE, FOTOGRAFIJU I MOTORE

Simpatičan , veseo, vedar, nasmijan, druželjubiv i omiljen ! To su samo neki od epiteta kojima mnogi središćanci opisuju Rainera Knoferlea, nijemca iz Augsburga, često viđenog i uvijek dobrodošlog u Mursko Središće.

Ima Rainer mnogo prijatelja u našem gradu kojeg voli kao svoj vlastiti Augsburg. Mogli bi reći da se kod nas već udomaćio pa je tako uvijek rado viđen gost u obitelji Antolović, kod Ranke i Grickoja, obitelji Belši, Sanje i Elia i mnogih drugih. Neizbježan ručak kod njih, nekako se podrazumijeva sam po sebi.

Kako je sve to počelo ? Rainer je veliki ljubitelj motora, biker od glave do pete, pa je tako prije mnogo godina došao na jednu motorijadu koju organizira naš moto klub „Miners“. U Mursko Središće i njegove prelijepe krajolike odmah se zaljubio, stekao puno prijatelja te nas nastavio redovito posjećivati svake godine.

Na prošlogodišnjoj ljetnoj motorijadi nije bio zbog obiteljskih problema, ali se prošlog tjedna pojavio na Minersovom zimskom okupljanju. Sreli smo ga u ceffeu Art gdje je sa svojim prijateljima motoristima ispijao jutarnju kavu.

U razgovoru sa njim doznali smo da osim motora ima još jednu, možda i veću ljubav. Fotografiju ! Slike koje nam je pokazivao na svom mobitelu naprosto su nas oduševile i toliko dojmile da u prvom trenutku nismo povjerovali da su one rad jednog bikera i fotografskog amatera.

Posebno mu je zadovoljstvo snimati prirodu i životinje, pogotovo ptice koje su mu vječna tema i inspiracija. Bogatstvo detalja uhvaćenih u jedan nezaboravni trenutak je ono što odlikuje njegove fotografije. Da bi ih snimio zna na jednom mjestu provesti sate i sate čekajući pravi moment , a za samo jednu dobru fotografiju klikne i nekoliko stotina puta. Njegove fotografije ne bi mogle nastati bez strpljenja, upornosti i želje da svoje ideje ovjekovječi onako kako si je zamislio.

U tim hobijima, mogli bi reći i strastima, veliku podršku pruža mu supruga Koni, koja na našu žalost ovog puta nije bila sa njim, iako ga redovito prati na njegovim putovanjima.

Na našu zamolbu Rainer nam je poslao nekoliko svojih fotografija koje je između tisuće drugih ,sam odabrao, pa ih možete pogledati i uživati u njima.

Raineru, radujemo se sljedećem susretu s tobom i nadamo se da će on  uskoro, već ove godine, uslijediti ! (rt)

ran 2

ran 3

ran 4

ran 5

ran 6

ran 7

ran 8

ran 9

ran 10

ran 11

ran 12

ran 13

ran 14