Radionica PLAY MY GAME

Draga djeco,

Imate li strast prema računalnim igrama? Jeste li ikada sanjali o tome da sami kreirate vlastitu igru? Imamo sjajne vijesti za vas! Pozivamo vas da se prijavite na radionicu “Play My Game” koja će se održati u sklopu projekta “FROM ZERO TO STEM HERO“. Ova interaktivna radionica namijenjena je za učenike od 11 do 13 godina koji žele naučiti kako razvijati vlastite računalne igre koristeći Pygame Zero i Raspberry Pi računala.

Što možete očekivati na radionici:

  1. Upoznavanje s Pygame Zero-om: Naučit ćete osnove Pygame Zero-a, popularnog okvira za razvoj računalnih igara, koji je jednostavan za upotrebu i idealan za početnike.
  2. Razvoj vlastitih igara: Koristeći Pygame Zero, otkrit ćete kako kreirati likove, pozadine, objekte i prepreke, te kako implementirati osnovne interakcije i logiku igre.
  3. Korištenje Raspberry Pi računala: Osim Pygame Zero-a, naučit ćete kako koristiti Raspberry Pi računala i integrirati ih u svoje igre. Imat ćete priliku istražiti mogućnosti Raspberry Pi-ja i kako ga iskoristiti za stvaranje jedinstvenih igračkih iskustava.
  4. Kreativnost i suradnja: Potičemo vašu maštu i kreativnost! Radit ćemo u grupama kako bismo potaknuli suradnju i razmjenu ideja. Svaki polaznik će imati priliku razviti vlastitu igru i predstaviti je ostalim sudionicima.
  5. Zabava i nova prijateljstva: Osim što ćete se naučiti razvijati igre, radionica je prilika za upoznavanje novih prijatelja koji dijele istu strast prema računalnim igrama i tehnologiji. Zajedno ćemo se zabaviti i stvoriti nezaboravne uspomene.

Radionica “Play My Game” će se održavati kroz 6 termina počevši od slijedećeg utorka 6.6.2023. godine s početkom u 19h u informatičkoj učionici Metalske jezgre Čakovec.

Za sudjelovanje je potrebno prethodno se prijaviti putem ovog web obrasca:

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto!

Obveza svakog roditelja je da za svoje dijete ispuni i ovjeri potpisom suglasnost za prisustvovanje spomenutoj radionicu. Ista suglasnost biti će pravovaljana i za druge radionice koje će se održavati u sklopu projekta.
Prijavnicu skinite putem ovog linka:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika.

Kristina Klobučarić