Radio za sve u Selu

Dramska sekcija KUD-a Mura Mursko Središće, nakon vrlo uspješne premijere nove komedije RADIO ZA SVE u Lendavi 23.11.2019. godine, nakon pohvala publike i struke, ostvarila je „bliske susrete i kontakte treće vrste“ sa susjednim slovenskim humorističkim skupinama i dogovorena su nova gostovanja.

Zanimljiva i dobra bila je manifestacija 7. VESELI VEČER održana 10.01.2020. godine u mjestu Selo kod Moravskih Toplica u Sloveniji, u organizaciji Pevskog društva Selo – Humoristična skupina Nemaki. Prepuna dvorana društvenog doma u Selu bila je oduševljena, publika je „umirala“ od smijeha i brisala suzne oči.

U večernjem programu je sa svojim kratkim komedijama prodefiliralo 8 skupina iz Slovenije (5) i Hrvatske (3), i svi su se odlično pripremili te kvalitetno prikazali i odglumili svoje komade.

Oskar Makari, voditelj skupine Nemaki, bio je odličan organizator i domaćin svim humorističnim skupinama i društvima, a druženje glumica i glumaca je nakon „Veselog večera“ nastavljeno uz jelo i pilo te razmjene ideja, skečeva i viceva do kasno u noć.

RADIO ZA SVE je kratka komedija trajanja 15-tak minuta, redatelj i autor adaptacije teksta je Bojan Bračko,  glume Marina Rajf, Štefanija Žganec, Denis Halas, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić i Jelena Moharić, a tehničar je Josip Rob.

Uskoro slijede nastupi u Hlapičini, Murskom Središću, Sračincu, Žiškovcu, Kobilju (Slo)… ali termini zavise od kombiniranja nastupa sa drugim skupinama jer se „Radio za sve“ ne može zasebno odigrati kao cjelovečernji program.

tekst: Bojan Bračko

foto: Janez Škalič