Publika oduševljena filmom „Bazen beskraja“ nakon europske premijere na Berlinaleu

 

Na poznatom Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, sinoć je prikazan dugometražni igrani film „Bazen beskraja“, redatelja Brandona Cronenberga. Radi se o europskoj premijeri dugoočekivanog filma producentice Anite Juka, s Alexandrom Skarsgårdom i Miom Goth u glavnim ulogama, a koji se snimao u Hrvatskoj.

Projekcija u sklopu Berlinale Specials, programa posvećenog raznovrsnim ostvarenjima koji uzdižu film kao umjetničku formu, u potpunosti je rasprodana, premijeri su nazočili svi glumci, a publika nije skrivala oduševljenje filmom nakon projekcije.

„Svjetska premijera filma održana je na Sundanceu, no meni je osobno drago što je Berlinale prvi festival našeg teritorija koji ga je odlučio prikazati. Radi se o ambicioznom projektu koji je rezultat prekooceanske suradnje Kanade, Hrvatske i Mađarske, na filmu je radilo preko 75 filmskih djelatnika, a apsolutno svi glumci nas pitaju koji nam je sljedeći projekt, jer se žele vratiti snimati u Hrvatsku“, izjavila je producentica Anita Juka.

Na filmu su neke od ključnih pozicija imali majstor rasvjete Slaven Spinčić, scenograf Zvonko Sarić, majstorica maske Svetlana Gutić, pridružena producentica Laura Sinovčić, a uloge su ostvarili i Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković, Dunja Sepčić i Lena Juka Štambuk.

Film se trenutačno prikazuje u kinima diljem SAD-a, a uskoro kreće i u europsku distribuciju. Film distribuira Universal i Focus Features. Hrvatskoj produkciji 4 filmu i Aniti Juka ovo je najnoviji uspjeh, nakon što su prošle godine prezentirali čak dva filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu – film „Vizija leptira“, redatelja Maksyma Nakonechnyeg i film „Dani suše“, redatelja Emina Alpera.

(fotografija: 4FILM, Šahin Šišić)

4film d.o.o.
Pavla Hatza 12
Zagreb, Croatia