Prvo mjesto za učenicu OŠ Mursko Središće Paulu Širok na likovnom natječaju „Koji si ti lik?“ povodom Noći knjige

Povodom manifestacije Noć knjige 2019. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizirao je nagradni natječaj “Koji si ti lik?”
Tema je odabrana u skladu s temom ovogodišnje Noći knjige – ove godine značajne rođendane slave naši najdraži likovi i heroji: prošlo je 180 godina od objavljivanja romana Junak našeg doba, 90 godina od prve pojave Popaja, 80 je godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja Alana Forda…

Državni natječaj za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola provela je Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji sa stručnim suradnicima školskim knjižničarima.
Na natječaj su pristigla 72 literarna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga.

U kategoriji učeničkih radova osnovnih škola od 5. do 8. razreda prvo mjesto osvojila je učenica OŠ Mursko Središće Paula Širok koju je mentorirala učiteljica likovne kulture Biserka Hren.
Paula je izradila strip“ Zločin vremena“ koji se bavi temom pretjerane konzumacije tehnologije koja ima negativne posljedice na međuljudske odnose.

http://www.husk.hr/pobjednici-natjecaja-koji-si-ti-lik/

(Leona Jug, knjižničarka)