Projektom „Dajmo djeci korijene i krila“ započeo Advent u gradu rudara

Advent u Gradu Rudara započeo je danas 29. studenog 2017. godine u 10:30 sati u Dječjem vrtiću „Maslačak“ odgojno – obrazovnim projektom „Dajmo djeci korijene i krila“. Projekt zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Realizaciju tog projekta omogućio je Grad Mursko Središće.

Program je vodila Vika Kerekeš, a mali folkloraši Dječjeg vrtića „Maslačak“ uvodno su razveselili autoricu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ Mirjanu Drobina, gradonačelnika Dražena Srpaka, predstavnicu Narodnih novina koja je uručila ravnateljici Dječjeg vrtića Maslačak Spomenki Cilar paket bojica i crtaćeg pribora, te svoje odgojiteljice i prijatelje.

Ravnateljica Spomenka Cilar iznijela je kako joj je drago da je Dječji vrtić „Maslačak“ odabran za takvo darivanje u trenutku kada započinje advent u gradu Mursko Središće. Srdačno se zahvalila na tradicijskim drvenim igračkama te je istaknula kako će ih uklopiti u svoj odgojno – obrazovni rad i upoznati djecu sa određenim tradicijskim vrijednostima.

Autorica projekta Mirjana Drobina pobliže je objasnila mališanima da su to drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici s kojima su se nekada igrali njihovi roditelji, bake i djedovi, prabake i pradjedovi i ostali preci, te da su one tradicija. Zahvalila se ravnateljici Spomenki Cilar i gradonačelniku Draženu Srpaku na omogućenoj realizaciji samog projekta.

„Hvala vam što ste nas prepoznali i uključili u ovaj projekt kroz koji će se djeca upoznati s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. U Gradu Mursko Središće, točnije u Dječjem vrtiću „Maslačak“ čuva se tradicija, a to su pokazala djeca u prekrasnim narodnim nošnjama i sa plesom. Shvaćamo da za one koji ne cijene prošlost – nema ni budućnosti“  – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Pri završetku programa „Laboratorij zabave“ izveo je predstavu pod nazivom „Vilko i Dlakavi čovjek“ uz koju su se najmlađi nasmijali i zabavili.

(GMS)