PROČELNIK MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ALEN KAJMOVIĆ POSTAO ZAMJENIK MINISTRA KULTURE

„Zahvaljujem Alenu na funkciji koju je dosad obavljao vrlo predano, odgovorno, energično i na način koji nije bio samo odlaženje na posao“, tim se riječima župan Međimurske županije Matija Posavec danas na izvanrednoj konferenciji za medije zahvalio na dosadašnjoj suradnji svom najbližem suradniku, dosadašnjem pročelniku Upravnog odjela za poslove župana Alenu Kajmoviću.

Međimurska županija ovim imenovanjem dobiva više prilika i šansi

„Danas je i službeno te sam odlukom Vlade RH imenovan zamjenikom ministra kulture. Sa sutrašnjim danom odlazim na novo radno mjesto u Zagreb“, krenuo je u svom obraćanju Kajmović, trenutno time najviše rangirani predstavnik Međimurske županije u Vladi RH i objasnio kako ovo smatra velikim poslovnim i osobnim iskorakom. „Iskorak je to i za Međimurje, jer jednako uporno, snažno i odlučno kako smo se borili ovdje nastavljamo zajedno, ponavljam zajedno, napore i u Zagrebu. Ali ovaj put direktnije i s više šansi nego prije“, objasnio je i pritom zahvalio svim prisutnim novinarima i kolegama na dosadašnjoj suradnji koja je bila i više nego uspješna. Poseban naglasak stavio pak je na rezultate koje ne bi ostvario bez povjerenja međimurskog župana.

k09

Kajmović: „Sve ovo dugujem Međimurju“

„Smatram da sam do sada pokazao da sam spreman napraviti sve što je u mojoj moći, da sam spreman dati svo svoje raspoloživo vrijeme i znanje da pomognem u stvaranju preduvjeta za bolje sutra. Svjestan sam specifičnosti situacije u samom ministarstvu ali to je samo još jedan izazov s kojim ću se nositi“, naglasio je novi zamjenik ministra, spreman za veliki obim posla koji mu predstoji. „Obilazak terena jedan je od tih poslova te koristim priliku i najavljujem da će moj prvi službeni posjet, i to uskoro, biti onaj Međimurju, jer ipak sve ovo Međimurju i dugujem“, objasnio je Kajmović kojemu se ovime vrata Županije nikako ne zatvaraju, već će mjesto pročelnika biti otvoreno. „Iako sam uvjeren da će funkcija zamjenika ministra njemu biti tek odskočna daska za još veći izazov u čemu ima i uvijek će imati moju veliku podršku“, rekao je župan.

Napredak svakog Međimurca javni je interes

 „Kada govorim o organizaciji posla, vođenju Ureda župana u okolnostima dinamike, tempa i količine posla, odlazak Alena nije dobar, no nikada u politici i poslu nisam gledao svoje ili uske interese, već javni interes donoseći odluke koje će biti najbolje za Međimurje“, naglasio je Posavec dodavši kako ovo imenovanje ima tri prednosti. „Alen će na funkciji visokog vladinog dužnosnika operativno voditi ministarstvo, pozitivna je činjenica i u kontekstu naših projekata revitalizacija, ulaganja i očuvanja nematerijalnih i materijalnih kulturnih dobara, a i ovo je dobra odluka i HNS-a kao stranke, ali i predsjednika Vlade“, rekao je župan i pohvalio svog pročelnika kao sposobnog, radišnog, energičnog, predanog poslu i ciljevima koje funkcija nosi, a pritom je i mlađa osoba. „Sve to je i moje poimanje politike i političkog djelovanja za koji se osobno zalažem. I ovo je još jedan konkretan primjer i doprinos koji dajemo Hrvatskoj“, objasnio je.

(Mateja Goščiej, http://medjimurska-zupanija.hr/)

k08