PRIJENOSNO SVETIŠTE AUKSILIJAR U CRKVI SV. LADISLAVA I MARIJE KRALJICE U MURSKOM SREDIŠĆU

Od danas 26. veljače u središćanskoj crkvi Sv. Ladislava i Marije Kraljice nalazi se prijenosno svetište Auksilijar koje ostaje do sutrašnje jutarnje mise.

Što je zapravo  prijenosno svetište Auksilijar?

Prijenosno svetište, Auksilijar je vjerna kopija slike Majke Božje Hodočasnice.

S prijenosnim svetištem Majke Hodočasnice, Mãe Peregrina, koje je teško 12 kg, te ispred slike ima vrata od dva krila, gospodin Pozzobon 1950. god započeo je  kampanju hodočašća s takvom Marijinom slikom, u mjestu  Santa Maria u Brazilu. Na petu obljetnicu blagoslovom obilata djelovanja Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Šenštatske, gospodin Pozzobon je svojoj „Hodočasnici“ darovao krunu.

Umetnuo je u tu krunu 7 dragulja, po jedan za svako svoje dijete. O njima je govorio: „Mojih sedam dragulja”. Osim toga je za svaku godinu umetnuo po jedan novi dragulj u krunu kao izraz zahvalnosti za djelovanje Kraljice u svakoj prošloj godini. Ako bi godina bila s puno križeva,dragulj bi bio tamniji.

Marija je veliki misionar, činila je čudesa i  nadalje će ih činiti – u srcima ljudi. Htjela bi osvojiti što više zemalja Europe, da bi naš kontinent ujedinila u Kristu i na temelju vjere. Htjela bi ujediniti narode Europe u svome Sinu Isusu Kristu te ih međusobno povezati u ljubavi i uzajamnom poštovanju. (m)