Premijera glazbenih albuma Vladimira Hoblaja – nadolazeća glazbena poslastica u Murskom Središću

U utorak i srijedu, 21. i 22. studenog, građane Murskog Središća očekuje vrlo zanimljiv i pomalo nesvakidašnji kulturni događaj – premijersko predstavljanje glazbenih albuma autora Vladimira Hoblaja.

Iako je izdavanje vlastitih CD-a veliki poduhvat i za renomirana glazbena imena, to možda i ne bi trebalo biti toliko iznenađenje znajući da se radi o osobi koja je veći dio svog života posvetila glazbi, a posljednjih se desetak godina afirmirao i kao producent najvećih svjetskih mjuzikala prikazanih u Hrvatskoj. Vladimiru je već dugo bila želja okušati se u skladateljskim vodama, no smatra da je tek izdavanjem svoje prve knjige “Kad se trese tlo pod nogama” stekao dovoljnu vještinu jezičnog izražaja da može u svojim pjesmama stvoriti takav odnos teksta i glazbe da se one mogu nametnuti unutar ogromne hiperprodukcije svih stilova današnjice.

Naslovi albuma koje će Hoblaj predstaviti u Centru za kulturu RUDAR su “Još uvijek se Zemlja vrti u krug” i “Bože, dobar si“. Iako je pomalo neobično da debitant izlazi u javnost s čak dva autorska CD-a, još je neobičnije da su oni tek početak serije od čak sedam albuma za koje je marljivi umjetnik već napisao sve pjesme te će ih dinamikom od po dva godišnje objavljivati u nadolazeće vrijeme.

A glazba koju potpisuje vrlo je smjeli način da u vrijeme sveopće nesigurnosti i letargije, svojim pjesmama koje su brižno skladane i vrhunski producirane potakne na pozitivno promišljanje i predloži nadu života u čemu mu je trajna inspiracija osoba i djelo Isusa Krista. I dok bi se po tome neke od njegovih pjesama moglo svrstati u žanr duhovne glazbe, Vladimir se svojom stilskom raznolikošću i razigranošću, a napose širinom aktualnih tema o kojima pjeva, prostire na puno širem prostoru od onog u kojem se uobičajeno definira suvremena kršćanska glazba.

A da bi svoje ambiciozne naume mogao ostvariti, u tome mu je pomogao tim vrhunskih glazbenika i studijskih majstora kojima se okružio. Za uvjerljivo odsvirane dionice klavijatura, ritam sekcije, duhača i gudača zaslužan je Vjekoslav Magdalenić koji je na temelju autorovih izvornih smjernica uobličio i atraktivne aranžmane. Sve gitarske dionice snimio je poznati riječki gitarist Andrej Grozdanov koji je gitaru diplomirao na prestižnom “Guitar Institute of Technology” u Londonu, a legendarni Vlatko Stefanovski ga smatra jednim od najboljih i najsvestranijih na prostorima bivše Jugoslavije. Solo dionice trube i saksofona odsvirali su Petar Horvat i Jošua Kovačević, virtuozni muzičari iz Gibonnijevog pratećeg orkestra, dok su Martina Sabljak, Jelena Geček i Petar Križanić snimili dionice violina, flauta i fagota. Prateće vokale maestralno su otpjevale Tajana Jezernik, Tamara Korunek, Maja Ignac i Barbara Hamp. Spomenuti albumi snimani su u studijima Virtual Sound i Vintage Nova, a tonski finalno obrađeni u studiju Peter & Sound u Sloveniji. Likovne elemente je razradio studio RECI DA iz Čakovca dok su izdavatelji Bono Records iz Rijeke i Logos iz Daruvara.

Za Vladimirove prvijence već su iskazali zanimanje i radijski mediji, pa će tako i prije premijere u rodnom gradu već 16. studenog imati prigodu svoju glazbu predstaviti u emisiji “Sacro ritam” koja je u 20 sati na programu Hrvatskog katoličkog radiju dok će ga Radio 105 ugostiti 20. studenog u 8:30 sati.

Za premijerno predstavljanje Vladimir je pripremio i atraktivne video spotove te okupio zanimljiva imena hrvatske glazbene, kulturne, medijske i estradne scene. A upravo zbog velikog broja gostiju koji su mu se odazvali i koji nikako ne bi mogli stati u jedan program, autor će svoju premijeru održati u dvije uzastopne večeri s početkom u 19 sati. Između ostalih, u utorak, 21. studenog na pozornici CZK RUDAR pridružit će mu se Sementa Rajhard, Henrik Šimunković, Tajana Jezernik, i Darko Golubić, a u srijedu, 22. studenog, Kim Verson, Bojan Jambrošić, Max Hozić, Toni Eterović i Andrej Grozdanov. Posebna zanimljivost prve večeri bit će i kraći blok glazbenog vremeplova. Osim što će to biti jedinstvena prilika za retrospektivu Vladimirove bogate glazbene prošlosti i susret s prijateljima s kojima je izgrađivao svoj glazbeni izražaj, publici u Središću će zasigurno biti zanimljivo vidjeti i pokoju staru sliku i čuti tonske zapise iz vremena koje će mnogima probuditi drage uspomene.

Na premijeri će otpočeti i službena prodaja albuma. Zahvaljujući sponzorskoj podršci grada Mursko Središče, ulaz na obje večeri je slobodan, a svoje si mjesto u dvorani unaprijed možete rezervirati na sljedećim linkovima CZK RUDAR:

utorak: https://czk-rudar.hr/#seats?st=56&po=2023-11-21&kr=411
srijeda: https://czk-rudar.hr/#seats?st=57&po=2023-11-22&kr=414