Premijera dokumentarnog filma “Župa Sveti Martin na Muri danas”

U nedjelju 10. studenog u Toplicama Sveti Martin u kongresnoj dvorani hotela održana je premijera dokumentarnog filma „ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI DANAS“!

Veliko mnoštvo zainteresiranih je željelo pogledati film, tako da je i kongresna dvorana bila premala.
Na početku je  prikazan je spot pjesme „MARTINSKA“ koji je snimljen 2006. godine, a koji su tada snimili svi pjevači, od djece do najstarijih.
Voditeljica, Anđelka Klemenčić, naglasila je kako je župnik vlč. Ivan Herceg 2016. godine napisao knjigu o župi, povodom 1700 godina rođenja sv. Martina, dok je prvu knjigu o župi napisao pokojni župnik vlč. Blaž Tota 1996. godine. 2016.  godine župni dječji zbor je snimio CD sa 4 pjesme.

Sva  župna događanja mogu se redovito pratiti na našoj župnoj web stranici od 2005. godine. Imali smo prijenos mise na HTV-u tri puta i na hrvatskom radiju dva puta. Župnik redovito ima duhovnu misao na radiu 105 iz Selnice. Nakon spota, web stranice i knjige, prijenosa misa, radijskih emisija, na red je došao i film.
Nakon toga su djeca iz dječjeg vrtića „SMJEŠKO“ iz Svetog Martina na Muri izveli  recitaciju „Međimurje moje malo“, a djeca iz dječjeg vrtića „RIBICA“ iz Žabnika recitaciju „što djeci treba“!

Prije samog prikazivanja, autor filma i idejni začetnik Stanko Perčić iz Žabnika naveo je tri razloga za snimanje ovog filma: da se vidi vjerski život naše župe, zahvala župniku za 20. godina svećeništva i da se ostavi budućim generacijama.
Film je trajao 45 minuta.
Poslije filma župnik je zahvalio sponzorima čija imena su bila istaknuta na kraju filma. Posebna zahvala ide toplicama „LifeClass Terme Sveti Martin“. Prilozi od USB-a donirat će se župnom karitasu.
Film su ostvarili:
Stanko Perčić:  autor filma, idejni začetnik i snimatelj
Neven Kutnjak: redatelj, montažer i snimatelj dronom
Anđelka Klemenčić: narator
Ivan Herceg: stručni suradnik
Ivica Kutnjak: dizajn i obrada USB omota

(Ivan Herceg, foto: ŽSMnM)