Prekrasan nastup Gradskog puhačkog orkestra u Centru za kulturu „Rudar“

U prepunoj dvorani centra za kulturu „RUDAR“ u nedjelju 17. prosinca kao gost KUD-a MURA , na njihovoj dvadeset godišnjici djelovanja GPOMS predstavio se u najboljem mogućem izdanju. Mladi glazbenici svih uzrasta od osnovnoškolaca do studenata i seniora pod dirigentskom palicom prof. PETRA NOVAKA, umjetničkog voditelja orkestra, imali su dojmljiv nastup izvevši klasične, međimurske i božićne  kompozicije. Njihovo trideset i pet minutno sviranje, izmamilo je snažan pljesak svih u prepunoj dvorani lijepog Centra za kulturu“ RUDAR“.

No da bi za ovakve napore bili spremni, članovi puhačkog orkestra su  više od dva mjeseca uporno  vježbali i po dva puta na tjedan u kasnijim večernjim satima.

Time je GPOMS predzadnjim nastupom u ovoj godini, još  slijedi ponoćni koncert na Badnjak, potvrdio punu formu . Djevojke i mladići u zelenoj gradskoj boji bili su užitak za oko i uho, te su zaista odradili nastup za sjećanje.

Na kraju nastupa gradonačelnik vidno oduševljen viđenim, čestitao je voditelju  prof. PETRU NOVAKU i predsjedniku GPOMS  IVANU NOVAKU na lijepom muzičkom doživljaju i uloženom trudu, obećavši da će grad i nadalje financijski pratiti potrebe orkestra.

Ovim putem također pozivamo mlade od trećeg razreda osnovne škole i sve druge koji se žele uključiti u orkestar da dođu na dogovor sa voditeljem prof. Petrom Novakom, svaki petak od 20 sati u prostore bivše apoteke gdje se održavaju probe orkestra (preko crkve).

GLAZBA JE ZVONKA RADOST!

(tekst Ivan Novak, foto Tin Tomanić)