Predstavljanje Zajednice tehničke kulture na AGRO ARCI 2022.

Na 13. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2022. Zajednica tehničke kulture Međimurske županije imala je svoj štand na kojem su članice predstavile svoje najznačajnije aktivnosti. Uz to na vanjskim terenima Radioklub „Međimurje“ je zainteresiranima prikazao održavanje različitih vrsta radio veza, Oldtajmer klub „Međimurje“ je postavio „old traktore“, Nautički klub „Labud“ i Zmajarski klub „Rode“ „otvorili“ su svoja vrata zainteresiranima. Sve to su s pristojne visine nadgledali iz svojih zrakoplova letači Aerokluba „Međimurje“ i susjedi zmajari. O prometnoj i općoj sigurnosti posjetitelje su educirali predstavnici Autokluba Čakovec i lokalne policijske postaje. Informatičari su predstavili svoje aktivnosti. Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije održalo je natjecanje „malih majstora“ i priredilo izložbu učeničkih radova. Radove koji su najavljeni u katalogu sajma ocijenio je posebni sud za mlade autore. Sve to su fotoaparatom i kamerom zabilježili mladi članovi Foto-kino kluba Ivanovec.

Zatvaranje AgroArce s nestrpljenjem su očekivali mladi autori ocjenjivanih radova. Brončanu medalju za Pokretni most dobio je Lovro Erdelji, za Tower Bridge: Hana Sović, Vanja Kočiš i Eamon Joseph McAuliffe, za Majski most: Maja Tomašić i Zara Židov, za Dobravski most, Sara Matulin i Ena Čižmešija, za Pelješki most, Dominik Hranjec i za Drveni most, Ava Hrešć, svi učenici iz Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe, mentorica Jelena Tuksar učiteljica tehničke kulture. Brončanu medalju su još dobili Branimir Belović s „Konstruktorskom kutijom“ iz II. OŠ Čakovec, mentor Leonardo Belović i Izidor Vinković iz Srednje škole Čakovec za Teslin transformator, mentorica profesorica Marina Trstenjak Petran.

Srebrnom medaljom nagrađena je za svoj Teslin transformator Tea Lena Špoljarić iz Srednje škole Čakovec, mentorica Marina Trstenjak Petran.

Željko Medved