PREDSTAVLJAMO ANITU ŽERJAV, MLADU I NADARENU SLIKARICU IZ MURSKOG SREDIŠĆA

Poznato je da u Murskom Središću imamo nekoliko starijih i iskusnih slikara čije ste radove imali prilike vidjeti na različitim izložbama, a mi Vam predstavljamo jednu mladu i nadarenu slikaricu, Anitu Žerjav čije vrijeme tek dolazi.

Otkud tvoja ljubav prema slikarstvu?

 

Ljubav prema slikarstvu otkrila sam prije dvije godine, čisto zbog viška vremena. Kada sam krenula na fax, nije više bilo sporta koji je popunjavao moje slobodno vrijeme, te sam sasvim slučajno došla na ideju da kupim tempere i platno.  Na internetu sam pronašla sliku i počela slikati. Činilo se zabavno a na kraju je slika čak i ličila na nešto.

 

Prema viđenom na tvojoj Facebook stranici “Akril na platnu” zabava je prerasla u nešto ozbiljnije.

 

Čisto zbog zabave i opuštanja sam odlučila nastaviti dalje. Tako sam počela gledati razne stranice o slikanju, čitati forume i gledati video uratke na youtube-u te sam se tako zaljubila  u slikanje.  Još veću motivaciju sam dobila kada sam vidjela da su se slike svidjele drugima.

 

Velika podrška obitelji

 

U svemu tome veliku podršku mi donosi obitelj. Svi su nekako trudili pri nabavi akrilnih boja i materiala za izradu platna. Tata ipak ima ulogu pri izradi okvira za platna.Najprije sam slikala samo za širu obitelj, a s vremenom su počele dolaziti ponude i s drugih strana.

 

Što najviše voliš slikati?

 

Najviše volim slikati pejzaže i životinje, koji su ujedno i najčešći motivi za rođendanske poklone.

 

Za kraj, Anita je izrazila i jednu želju.

 

Voljela bih upisati tečaj slikarstva te jednog dana imati vlastitu izložbu slika.

Prema viđenim radovima Anite, izložba se uopće ne čini nemogućom misijom, a svi koji želite vidjeti ili naručiti njezine radove, možete to učiniti na ovoj stranici: https://www.facebook.com/pages/Akril-na-platnu/749242401778837?fref=ts  (Teo Cilar)

zer 2

zer 3

zer 4

zer 5

zer 1