Predsmotra Međimurske popevke danas 18.3.2023. godine, vraća se u Mursko Središće

Ove subote, 18. ožujka s početkom u 17.00 sati u Murskom Središću ponovo će se održati Predsmotra Međimurske popevke. Taj je za Međimurje važan kulturni događaj u prošlosti već bio u Murskom Središću, međutim, zbog tada neadekvatnih prostora održavan je u sportskoj dvorani. Ove će se godine održati u Centru za kulturu „Rudar“ i ulaz je slobodan.

Podsjetimo, Međimurska popevka je uvrštena u Registar kulturnih dobara Ministarstva kulture RH, a upisana je i na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. Domaćin je ovogodišnje popevke KUD Mura iz Murskog Središće, a uz njih u organizaciji sudjeluju Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ Mursko Središće, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, Hrvatski sabor kulture, Međimurska županija i HDS Zamp. Nastupit će čak 14 kulturno umjetničkih društava i udruga te solisti. Pozivamo vas da u što većem broju podržite međimurske kulturne amatere.

Cijeli program se po prvi puta prenosi uživo na facebook i YouTube kanalima Zajednice HKUUMŽ , e-Međimurja i Online Live TV Croatia –prvog televizijskog online kanala, atmosferu na sceni i u publici direktno će pratiti Hrvati u domovini i iseljeništvu širom svijeta.

Slavko Bregović