PREDBOŽIĆNA DUHOVNA OBNOVA ZA POLICIJU I ZRINSKU GARDU

Policijska kapelanija “Svetog Franje Asiškog”, u srijedu, 7. prosinca u Čakovcu organizirala je predbožićnu duhovnu obnovu za zaposlenike Policijske uprave međimurske i članove Zrinske garde Čakovec, kao i za njihove obitelji.

U crkvi Župe svetog Nikole biskupa slavila se sveta misa koju su predvodili gvardijan fra Željko Železnjak, župni vikar Župe svetog Antuna Padovanskog fra Stanko Belobrajdić i kapelan Policijske kapelanije velečasni Ivica Horvat.

01

Nakon misnog slavlja slijedila je duhovna obnova na kojoj je velečasni Horvat nadahnutim govorom i sugestijama potaknuo vjernike na dostojno slavljenje vremena došašća i blagdan Božića.

02

„Došašće, kao razdoblje pripreme za blagdan Božića iznimna je prilika za kajanje, zavjet, odricanje i borbu protiv ružnih riječi i psovke. Koliko zapravo poznajemo Boga i koliko je naša vjera zrela? Bog o nama sve zna, kako to stoji u Svetom pismu: Znam kada sjedneš i kada ustaneš, poznati su mi svi tvoji putovi, stvoren si na moju sliku, u meni živiš, krećeš se i postojiš, prije nego si začet, jer si ti moj rod. Bog je u srcima onih koji ga traže. On nije daleko od nas, govori nam Sveto pismo. U njemu živimo, mičemo se i jesmo!“ – istaknuo je u svom govoru velečasni Horvat.

06

„Neka nam vrijeme došašća bude upravo takvo vrijeme u kojem ćemo Boga tražiti, žeđati za njim kao suha, žedna i bezvodna zemlja.“ – bile su završne riječi kapelana Policijske kapelanije.

 

(http://medjimurska.policija.hr/, foto PU međimurska)

04

05