Povodom 150 godina postojanja OŠ Orehovica otvara Centar igre i knjižnicu igračaka „Krenimo zajedno“

Općina Orehovica i Osnovna škola ‘Orehovica’ u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem ‘Korak po korak’ otvara Centar igre i knjižnicu igračaka  ‘Krenimo zajedno’, namijenjen djeci različitog uzrasta, podrijetla i potreba.

Otvaranje će se održati u ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, u 13,00 sati u OŠ ‘Orehovica’, na adresi Školska ulica 2, Orehovica.

Na otvaranju će,uz djecu i roditelje, sudjelovati i predstavnici institucija i organizacija relevantnih za opremanje, otvaranje i djelovanje Centra:

  • Lidija Kralj, pomoćnica ministrice, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske,
  • Matija Posavec, župan Međimurske županije,
  • Franjo Bukal, načelnik općine Orehovica,
  • Marko Balog, zamjenik načelnika Orehovica iz reda pripadnika romske nacionalne manjine,
  • Branko Sušec, ravnatelj Osnovne škole Orehovica,
  • Sanja Brajković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Korak po Korak, Zagreb,
  • Monika Kamenić, koordinatorica Centra igre i knjižnice igračaka ‘Krenimo zajedno’.

Centar igre ‘Krenimo zajedno’ smješten je u prostoru Osnovne škole ‘Orehovica’ i bit će mjesto susreta, druženja i igre za djecu, članove obitelji i šire zajednice. Unutar Centra bit će opremljena knjižnica igračaka u kojoj će djeca moći besplatno posuditi igračku ili društvenu igru. Osobito će to biti korisno djeci koja odrastaju u kućnom okruženju koje ne obiluje igračkama i poticajima za učenje. Centar igre i knjižnica igračaka bit će otvoreni dva puta tjedno u trajanju od tri sata.

Trošak uređenja i rada Centra sufinanciran je sredstvima EU iz projekta ‘Toy to Share, Play to Care’, općine Orehovica, osnovne škole ‘Orehovica’ te donacijama poslovnih i privatnih subjekata. U okviru spomenutog projekta Centri slični ovome otvaraju se i na području Slovačke, Mađarske, Italije, Latvije, Slovenije i Turske.

Branko Sušec,

ravnatelj Osnovne škole Orehovica