Potpisan sporazum kojim Međimurska županija pomaže rad CZK Čakovec i u 2018. godini

Međimurska županija nastavlja ulaganja u kulturu, uz adaptacije domova kulture i društvenih domova diljem Međimurja, te potpore projektima i manifestacijama, a ovog puta investicijom kojom pokazuje podršku radu Centra za kulturu Čakovec. Dugogodišnja uspješna suradnja Županije i ove vrijedne čakovečke institucije kojoj se vraćaju sve generacije na taj se način nastavlja, što je potvrđeno prilikom svečanosti potpisivanja Sporazuma o sufinanciranju djelatnosti Centra za kulturu Čakovec u 2018. godini. Ugovor su u prostorima CZK-a potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i  ravnatelj Centra za kulturu Čakovec Ladislav Varga.

Župan Posavec: „Čakovčanke i Čakovčanci zaslužuju kvalitetnu ponudu u svim segmentima društva“

„Ugodno se osjećamo danas kao i u svih 365 dana koliko radimo, kada tijekom godine donosimo oko 850 programa zahvaljujući pritom ujedno i Međimurskoj županiji. Svi naši programi financirani su iz više izvora, a jedan od njih je Županija pa ovim putem zahvaljujem na donaciji i potpori“, rekao je ravnatelj Varga, dok međimurski župan naglasio kako je zadovoljstvo dati doprinos održavanju ovakvih programa koji su prijeko potrebni građanima Čakovca, ali i cijelog Međimurja. Međimurska županija će rad Centra za kulturu u obliku programa sufinancirati sa 150 tisuća kuna u 2018. godini, kao vid ulaganja u kulturni i društveni život grada i županije.

Čakovečki centar za kulturu pokazao se kao institucija koja vrhunski radi, neprestano održava interes za kulturni sadržaj, donosi nam Majski muzički memorijal, Čakovec četvrtkom, Jazz fair, prikazivanje najboljih i najnovijih filmova sa svjetskog tržišta, ugošćuje izložbe i na ovaj način i mi sudjelujemo u tome te potičemo da to bude još bolje i energičnije“, naglasio je Posavec, objasnivši kako je ovo direktno ulaganje u kulturu, ali i samo jedan manji dio ulaganja u tom području, uz investicije u revitalizaciju Muzeja Međimurja koju Županija u potpunosti financira uz europska sredstva, ulaganja u Knjižnicu i čitaonicu „Nikola Zrinski“ Čakovec, Bibliobusnu službu, Školu animiranog filma i mnoge druge. „Građanima Čakovca potrebno je dati jednu kvalitetnu ponudu u svim segmentima društva i svim ulaganjima to im nastojimo priuštiti“, zaključio je međimurski župan.

(UO za poslove župana)