POŠTO NEMAMO DOM KULTURE TARZANA I SVINJU NA POSLJEDNJOJ VEČERI POGLEDAJTE U LENDAVI

Što sve propušta Mursko Središće u nedostatku Centra za kulturu vidljivo nam je iz dana u dan. Više se i ne sjećamo kada smo u gradu mogli pogledati neku kazališnu predstavu. No, sva sreća je što preko mosta u Lendavi imaju Dom kulture i veoma aktivno Hrvatsko kulturno društvo Pomurje koje učestalo priređuje razne kulturne manifestacije, njegujući puno, puno više od nas hrvatsku kulturu i običaje.

Tako kazališnu predstavu „TARZAN I SVINJA NA POSLJEDNJOJ VEČERI“,u izvođenju Kazališne družine Štolcer iz Čakovca pogledajte u Kulturnom domu Lendava, 21.02.2014. u 19,00 sati.

Urnebesna komedija koja progovara o aktualnoj hrvatskoj svakodnevnici na kajkavskom jeziku, nasmijati će vas do suza.

Autorica teksta je Kristina Štebih, redatelj Dejan Buvač,a nastupa petnaestak glumaca uz potporu glazbenog trija Cigojner Bela.

Organizator je naravno Hrvatsko kulturno društvo Pomurje.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme kupovinom ulaznice na blagajni Kulturnog doma Lendava ili kod blagajnika društva na telefon:070814817.

                                                                                                  (R. Tomanić)

 

   TARZAN I SVINJA osvojili još jednu nagradu!

 U Slavonskom Brodu održan je pvi dio Festivala kazališnih amatera Hrvatske. Predstava “Tarzan i svinja na posljednjoj večeri” kazališne družine Štolcer iz Čakovca, osvojila je nagradu Grada Slavonskog Broda, za najbolju predstavu među 11 izvedenih, po mišljenju publike. Drugi dio festivala održava se na otoku Hvaru, kada će biti proglašene i ostale nagrade stručnog žirija. Podsjetimo se, najbolja predstava  festivala KAM-a koji je održan u Prelogu , bila je upravo ova predstava. Njezina autorica je Kristina Štebih, a režiju potpisuje Dejan Buvač. Ta je predstava osim toga dobila nagradu za najbolju režiju i najboljeg glumca. Već je tada državni selektor Robert Raponja najavio sjajnu budućnost predstave, kad je kazao kako se radi o izuzetnom kazališnom ostvarenju koje nadmašuje amaterizam .   (mnovine.hr)