Polnoćkama na Jugu Čakovca nazočili vjernici iz cijelog Međimurja

U vrijeme Božića u svim crkvama u Hrvata održavaju se mise polnoćke.  Tako su na sam Badnjak u župnoj Crkvi Sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu održane dvije mise polnoćke povodom blagdana rođenja malog Isusa.

Ovim polnoćkama nazočili su kao svake godine i vjernici iz mnogih mjesta u Međimurju.

U 20 h odslužena je takozvana mala ili dječja polnoćka koja je bila odlično posjećena.

U ponoć odslužena je velika polnoćka. Župnik fra Tomislav Božiček u svojoj propovjedi naglasio je kako se u ovom vremenu Božićnih blagdana nitko ne bi trebao osjećati usamljen ili napušten od drugih.

Ovo je vrijeme kada trebamo pomoći svima onima koji su bolesni, usamljeni odnosno napušteni od svojih bližnjih. Zato mi vjernici trebamo znati prepoznati osobu u potrebi u svom susjedu, prijatelju, poznaniku.

Vrijeme Božića jest i vrijeme darivanja zato neka nam ovo vrijeme blagdana i mali Isus pomognu da jedni drugima pomažemo, da ne okrećemo glavu jedni od drugih. Pomognimo slabima koji su u potrebi, posebno onima koji su bolesni, usamljeni i napušteni.

Poklonimo sebe drugima onako kako je isus sebe poklanjao nama. Neka blagdan Božića svima nama donese mir, radost i veselje kako bi postali bolje osobe.

Nakon male polnoćke djeci je podijeljen topli čaj, odrlaslima kuhano vino, a nakon velike polnoćke podijeljene su kuhane kobasice.

(tekst i foto: Pavo Jazvić)