Polnoćka u crkvi Sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu

Svetom misom polnoćkom u prepunoj župnoj crkvi Svetog Antuna Padovanskog ušli smo u slavlje rođenja Isusa Krista.

Sinoćnjom svetom misom polnoćkom dočekali i proslavili “Božić”, dan rođenja našeg spasitelja “Isusa Krista”.

Svetu misu plonoćku predvodio je župnik fra.Josip Šoštarić.

“Javljam vam blagovijest, veliku radost:

danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin”.

EVANĐELJE – Lk 2,1-14

Čitanje svetoga evanđelja po Luki

U one dane izađe naredba cara Augusta da se provede popis svega svijeta. Bijaše to prvi popis izvršen za Kvirinijeva upravljanja Sirijom.

Svi su išli na popis, svaki u svoj grad. Tako i Josip, budući da je bio iz doma i loze Davidove, uziđe iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju – u grad Davidov, koji se zove Betlehem – da se podvrgne popisu zajedno sa svojom zaručnicom Marijom koja bijaše trudna.

I dok su bili ondje, navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.

A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. No anđeo im reče: »Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod!

Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin.

I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.« I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći: »Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!«

“Riječ Gospodnja”

Župnik Fra Josip Šoštarić svim župljanima i svim građanima čestitao i poželio sretan “Božić” uz želju da ga provedu u miru, zdravlju i veselju u krugu svojih najmilijih.

Povodom 800. obljetnice jaslica Sv. Franje u Gecciu Papa Franjo dozvolio je izmoliti potpuni oprost. Svaki vjernik od 8.prosinca do 2.veljače može dobit “potpuni oprost” za sebe ili svoje pokojne.

Svim župljanima župe i svim ljudima neka je “Sretan i blagoslovljen Božić”!

Tekst i foto: Pavo Jazvić