Pogledajte virtualnu video izložbu međimurske slikarice Kristine Gite Kavran, prihod od prodaje u dobrotvorne svrhe

Danas, 30. listopada prvi put, jedinstveno u Hrvatskoj, premijerna, virtualna video izložba međimurske slikarice i umjetnice Kristine Gite Kavran počela se prikazivati u 18:15h na kanalu Art, music and thoughts by Kristina Gita Kavran.  Izložbu možete pogledati na videu znakovita naziva PUTOVANJE KROZ VRIJEME!

VIDEO:

“Jedan od ciljeva ovog jednogodišnjeg istraživanja i stvaranja je želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom koji su nužno potrebni da bi se rad s djecom digao na razinu više te tako obogatio njihov razvoj” rekla je Kristina te nastavila:

“Opus slikarskih umjetničkih djela koji sam prezentirala u videu početak je mojeg rada. Djela su nastala kombinacijom različitih metoda i stilova, moja prva prezentacija koja je nastajala godinu dana i broji 80 slikarskih djela.

To nije jedna obična izložba, već je to i određen performans koji se u Hrvatskoj na ovakav način pojavljuje prvi put.

Slike bilježe moja stanja i moja slikarska propitivanja u traženju pravoga izraza samog života i ljubavi.

Jedan od ciljeva ovog jednogodišnjeg istraživanja i stvaranja je želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom koji su nužno potrebni da bi se rad s djecom digao na razinu više te tako obogatio njihov razvoj.”

„Umjetnost je sve ono što nosimo u sebi. Umjetnost je biti ono što doista jesi, izvući to iz sebe i pustiti da to što doista jesmo bude ljepilo dobrih vibracija, kvalitetnih odnosa, kreativnog stvaranja i svega što u našim životima predstavljaju  ljubav, snagu, mir, radost…

Slika je alat baš kao i zvuk i dodir i ima moć iscjeljivanja.

Moj stil života je konstantno istraživanje tijela, uma, duha i duše. Neprekidno stvaranje, puno smijeha i ljubavi.

Radila sam razne projekte koji na prvi pogled nemaju veze jedan sa drugim, ali oni su zapravo međusobno povezani, jer ni jedan dio nas i našeg života ne možemo promatrati kao neodvojivu cjelinu. Svi i sve u svakom trenutku bilo gdje da jesmo neraskidivo smo povezani.

Vodim se trenutkom i volim jednostavno. Trudim se da u svakom trenutku budem autentična i da uživam u svim blagoslovima radosti stvaranja. Tako sam to činila i kod ovog projekta.

Inspiraciju za svoje projekte pronalazim u ljepotama ljudskih duša, u njihovim životima i ljubavi prirode koja nam daje život. Moj cijeli životni opus pretežno je posvećen unutarnjem stanju uma, duha i tijela, ljubavi i potrebi za ostvarenjem životne svrhe. A sve je u konačnici posvećeno životu i ljudima.

Ovaj projekt odnosi se na sve što jesam i na sve što radim. I nastavak je mojeg dosadašnjeg rada. Odlično će se uklopiti i vezati uz moj dosadašnji rad terapija u radu s djecom i odraslima s kojima radim i imam dugogodišnje iskustvo i odličan feedback i od djece i od roditelja i od ljudi kojima su bile potrebne terapije.

U kratkim crtama inače sam majka, kućanica, umjetnica, spisateljica, glazbenica, terapeut za djecu i odrasle , učitelj, savjetnik…

Terapeut sam zvučne pedagogije za djecu i gong terapeut zvukom.

Program po kojem radim s djecom je program Klik po dr.Peter Hessu. Klik je posebno dizajniran program pedagoško-terapijske zvučne komunikacije“.

Program Klik, znanstveno je dokazana metoda koja učinkovito pomaže:

  • djeci vrtićke do adolescentne dobi, hiperaktivnoj (ADHD), djeci s poremećajem pažnje (ADD), djeci oštećenog sluha ( gluhonijema), djeci oštećena vida (slijepa), djeci s Downovim sindromom, autizmom i zdravoj djeci koja kroz program još više rastu i razvijaju svoje sposobnosti i talente

U programu se učinkovito primjenjuju zvučni treninzi i terapijski koncept za djecu, mlade i odrasle u individualnom i grupnom radu.

Zvuk je energija koja ima moć iscjeljivanja.

Jedna od svrhe ovog projekta je unaprijediti zdravlje, javno dobro, pomoći onima kojima je najpotrebnije i ponuditi nešto novo svojoj sredini i ljudima oko sebe. I želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom koji su nužno potrebni da bi se rad s djecom digao na razinu više te tako obogatio njihov razvoj.

Kristina također ima svoju web stranicu pa više o njoj možete saznati na ovom linku: http://kagira.hr/

KONTAKT BROJ ZA SVE ONE KOJI ŽELE KUPITI SLIKE: +385 99 517 5662

(rt, foto: ŽN)