PAKLENA VRUĆINA DESETKOVALA MURSKU ALKU !

Danas je održana 4. Murska alka u sklopu manifestacije “Ljeto uz Muru”. Temperatura debelo iznad 40 stupnjeva doprinjela je tome da se od 12 prijavljenih ekipa na startu pojavi samo njih 4. Odaziv građana bio je također simboličan jer je u ovom tropskom spektaklu uživalo jedva stotinjak njih.

Održale su se četiri igre. Tri koje poznajemo iz prijašnjih godina i jedna nova koja je trebala biti iznenađenje. Radi se o gađanju velikom praćkom ili bolje reći izbacivanjem kamena iz nje u rijeku Muru. Organizatori su praćki smanjili domet da slučajno ne strada koji stanovnik susjedne nam Slovenije.

Dakle, u igrama guranja tački, bale slame, veslanje u koritu lučicom i gađanje kopljem velike alke kao i već spomenute praćke, sudjelovale su sljedeće ekipe: ŠRD Mura, Tamburaši, DVD Mursko Središće i muško-ženska ekipa DVD-a.

Nakon završetka svih igara dobili smo pobjednika ovogodišnje Murske alke. To je ekipa DVD-a Mursko Središće koja je osvojila 14 bodova. Drugo mjesto pripalo je Tamburašima sa 9, treće mješovitoj ekipi DVD-a sa 8, dok su posljedni bili pripadnici ŠRD Mura sa 6 osvojenih bodova.

Od zanimljivosti spomenimo atraktivan ulazak na skijama u lučicu Zlatka Beka kojeg je sa Fuska došlepao pravi skuter i kvar na praćki koji je tehnička ekipa uspješno otklonila.

Alci su prisustvovali prijatelji iz Mađarske Narde koje je ugostio gradonačelnik Dražen Srpak. U večernjim satima u lučici će se održati DISCO ŠMRK i fešta do jutarnjh sati.

Ako vam je popodne bilo prevruće, to nije razlog da se sada ne spremite ,prošećete uz obalu Mure i pridružite zabavi u lučici. Ugostiteljska ponuda je bogata, glazba će biti odlična, a vrućine neće biti.

Zato, put pod noge !