Ovaj vikend u Centru za kulturu „Rudar“ posljednji ne–božićni filmovi ove godine

Uskoro počinje Advent u gradu rudara, manifestacija koja će sa sobom nositi, između ostalog, pregršt filmova božićne tematike, bilo da je riječ o aktualnima, poput „Ništa od Božića ove godine“ ili klasicima poput „Čudo u 34. ulici“ iz 1947. ili „Sam u kući“ iz 1990. Ovog su vikenda na rasporedu posljednji aktualci koji nemaju veze s tom tematikom. Riječ je o filmu „Kralj Richard“, koji je na rasporedu večeras u 20.00 sati i dječjoj animiranoj poslastici „Divlji Spirti“, što je na rasporedu u nedjelju u 10.00 sati. Ulaznice su besplatne i COVID potvrda za sada nije potrebna.

Kralj Richard, subota, 27.11. u 20.00 sati

Richard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no ipak se obvezao trenirati najbolje tenisačice svijeta, Serenu i Venus Williams. Dok su bile još jako male, Richard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje su bila sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams su osvojile brojne Grand Slam naslove i postale su najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u modernom tenisu.

Divlji Spirit, nedjelja, 28.11. u 10.00 sati

Lucky Prescott nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navarro, neustrašivu jahačicu kaskaderku iz Miradera, malog grada na Divljem zapadu. Poput svoje majke, Lucky ne mari puno za pravila i ograničenja, čime svojoj teti Cori zadaje puno briga. Lucky je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Corinim budnim okom, ali kad pretjera s opasnim nestašlucima, Cora odluči da se presele u Miradero, gdje živi Luckyin otac Jim. Lucky u početku nije oduševljena životom u pospanom gradiću, ali to se promijeni kad upozna divljeg mustanga Spirita i sprijatelji se s jahačicama Abigail Stone i Pru Granger. Pruin otac, vlasnik staje Al Granger, najbolji je prijatelj Luckyina oca. Kad bešćutni kauboj i njegova družina odluče uhvatiti Spirita i njegovo stado kako bi ih prodali u zatočeništvo i teški rad, Lucky povede svoje nove prijateljice u veliku avanturu kako bi spasila konja koji joj je dao osjećaj slobode i svrhe te joj je pomogao da otkrije vezu s majkom i meksičkim nasljeđem. Omiljena franšiza studija DreamWorks Animation započela je filmom Spirit: Stallion of Cimarron nominiranim za Oscara, a uključuje i tv seriju nagrađenu Emmyjem.

(GMS)