Ovaj tjedan u Centru za kulturu „Rudar“ najnoviji božićni film i božićna predstava za djecu

Glavni događaji ovotjednog Adventa u gradu rudara svakako su koncerti Zorice Kondže, Tereze Kesovije i Mirka Švende Žige, međutim, neće izostati ni kvalitetnog sadržaja za filmoljupce i ljubitelje kazališta. Ulaz na događaje u Centru za kulturu „Rudar“ je besplatan i nisu potrebne COVID potvrde.

U četvrtak, 16. prosinca u 19.00 sati na rasporedu je najnovija božićna komedija „Ništa od Božića ove godine.

https://www.youtube.com/watch?v=8To4IegFR9Q

Kako djeca ne bi ostala zakinuta za sadržaj namijenjen isključivo njima, u nedjelju, 19. prosinca u 10.00 sati na rasporedu je kazališna predstava za djecu „Tajna božićne noći“.

Trajanje: 30 min

Uzrast: 2+

Priča se odvija na Badnjak, govori o životinjama iz štalice (Tele, Ovca, Magarac i Svinjica) koji žive kao obitelj, zajedničkim snagama žele prirediti što bolji doček božićnog jutra. U procesu spremanja, nailaze na razne nepredviđene događaje zbog čega Svinjica, koja je načinila štetu i pojela čitavu večeru koju su skupljali cijele godine biva protjerana iz štalice. U trenutku potpune tuge dolazi žena s djetetom koja traži smještaj da se ugriju i ne budu sami za Božić. Životinje ih prime i bivaju nagrađeni za svoju velikodušnost. Svinjica svojom promjenom i dobrotom zasluži ponovni povratak u štalicu gdje svi skupa dočekaju božićno jutro. Glazba je vrlo nježna, jasno ocrtava događaje te je prilagođena i ranoj vrtićkoj i osnovnoškolskoj dobi. Scenografija je izrađena od potpuno prirodnih materijala i prilagodljiva i za male vrtiće i osnovnoškolske dvorane i učionice. Estetika cijele predstave odiše ljepotom i prirodnim stilom.

Autor teksta: Tim Vegan

Glume: Lidija Kraljić, Mladen Klarić, Antonia Šašo Brkanić, Davor Kovač

Odabir glazbe: Antonia Šašo Brkanić

Kostimi: Marija Graša

Scenografija: Autorski tim

(GMS)