Otvorene prijave za radionicu koja spaja kazalište, lutkarstvo i psihologiju pamćenja

Sudjelujte u online radionici Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? ili se priključite u online Javni razgovor o kazalištu i lutkarstvu s autoricama radionice Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom te na inovativan i kreativan način uđite u svijet kazališta, lutkarstva, psihoanalize i psihologije pamćenja!

O RADIONICI

Društveno-kulturni i umjetnički program – radionica Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu? namijenjena je za sve zainteresirane starije od 6 godina (bez obzira na ikakvo  prethodno iskustvo). Održavat će se u online formatu od 18. do 22. svibnja 2020. od 18 do 21 sati, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u timovima od minimalno 2 osobe do 13.05.2020. u 23:59 sati putem linka online prijavnice. (Napomena: svaka osoba mora prijavu slati zasebno, a osobe koje su u jednom timu ne trebaju biti na istoj lokaciji)

Radionica autorica Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikose iz organizacije LOFT, će se sastojati se od niza kreativnih zadataka te samostalnog istraživačkog rada koji se nadovezuju na kazalište, lutkarstvo, psihoanalizu, psihologiju pamćenja i međugeneracijsku suradnju.

U fokusu radionice bit će i razvoj emotivnih i stvaralačkih procesa, kao i stvaranje osjećaja solidarnosti između društvenih grupa različite životne dobi, a posebna pozornost će se dati i aktualnom pitanju: „Što nam se kolektivno dešava kad se iznenada pojavi COVID-19 i kada tehnološki alati koji zamjenjuju međuljudske odnose postaju jedini mogući način komunikacije u izolaciji?“.

O JAVNOM RAZGOVORU

Više o ovoj radionici, kazalištu, lutkarstvu, autoricama kao i o organizaciji LOFT moći ćete saznati na online Javnom razgovoru o kazalištu i lutkarstvu s autoricama programa Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom u četvrtak, 7.svibnja 2020. u 17 sati koji će se održavati na scheier.hr Facebook stranici putem Facebook Live Streama.

O AUTORICAMA I ORGANIZACIJI LOFT

Autorice i voditeljice radionice, koje će ujedno sudjelovati i na javnom razgovoru, su redateljica Morana Dolenc, glumica Lidija Kraljić i dramaturginja Anja Pletikosa, umjetnice posvećene kazalištu za djecu i mlade, lutkarstvu, umjetnostima novog cirkusa, teoriji kazališta, pedagogiji i cjeloživotnom učenju iz Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT.

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT nastala je 2012. godine s ciljem promocije lutkarske umjetnosti za djecu i za odrasle. LOFT svojim projektima prezentira lutkarsku umjetnost kao pravo mjesto za spoj i susret umjetnosti poput likovne, glazbene i plesne.

 

Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram). Svi programi su besplatni.

Društveno-kulturni i umjetnički programi organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko,

Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta

Platforma za Društveni centar Čakovec

Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier