Oproštaj iz vrtića – završne svečanosti u Dječjem vrtiću Maslačak Mursko Središće

U Dječjem vrtiću Maslačak Mursko Središće tijekom mjeseca lipnja održane su tri završne svečanosti na kojima su se djeca predškolci oprostila od mlađih prijatelja i odgajateljica.

15. lipnja 2023.godine održana je završna svečanost djece u područnom objektu  “Suncokreti ” iz Peklenice.

Djeca su pripremila recitacije, pjesme i ples, a nakon toga nastavila druženje sa roditeljima i odgajateljicama.

U ponedjeljak, 19. lipnja 2023.godine  održana je svečanost mješovite skupine  “Pačići” na kojoj su djeca prigodnim pjesmicama, plesom i recitacijama pokazala što su usvojila tokom godine.

Emotivnim nastupom djeca su se oprostila od teta i prijatelja, a druženje se nastavilo u dvorištu vrtića.

U utorak 20. lipnja 2023.godine završnu svečanost pripremila su djeca Montessori skupine ” Sovice” koji su predstavili projekt  “Mali ljudi, veliki snovi”. Ovim nastupom djeca su prenijela poruku da nikad ne smijemo prestati sanjati, a kroz svečanost su predstavljeni elementi Montessori pedagogije.

“Djeci želimo puno uspjeha u školi. Neka i dalje ostanu ovako spontana i otvorena, razigrana i radoznala, željna znanja, radosna i vesela kao što su i do sada bila.”

“Nadamo se da smo mi, kao vaši odgajatelji sudjelovali u izgradnji temeljnih moralnih vrijednosti i da ćete ih nastaviti živjeti kao što ste ih živjeli u vrtiću.”

“Zahvaljujemo i roditeljima na podršci, povjerenju i poštovanju koje osjećamo, – neke su od poruka koje su se mogle čuti na ovim svečanostima.

Odgajatelji DV Maslačak Mursko Središće