Online Javni razgovor s ravnateljicom zagrebačkog Pogona, Janjom Sesar

Zanima vas razvoj civilnog društva? Kako uspješno surađivati s jedinicama lokalne samouprave? Kako razvijati društveno-kulturne i umjetničke programe nezavisne scene?

U ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine u 15 sati na Scheier Facebook stranici, pratite i priključite se kratkom online javnom razgovoru s Janjom Sesar, ravnateljicom Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Razgovor će voditi Valentina Nedeljko, koordinatorica javnih razgovora, edukacija i umrežavanja iz Platforme za Društveni centar Čakovec.

Javni razgovor s Janjom Sesar o Pogonu – Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade organizira se u sklopu projekta Nove prakse – Sudioničko upravljanje zgradom Scheier, a teme o kojima će se moći saznati nešto više su:

Razvoj civilnog društva i nezavisne scene u Zagrebu,

Izazovi i prednosti suradnje s jedinicom lokalne samouprave, Gradom Zagrebom,

Organizacijska struktura koja stoji iza Pogona,

Način odabira i financiranje društveno-kulturnih i umjetničkih programa,

Razvoj publike.

Gošća razgovora, Janja Sesar, je ravnateljica Pogona od 2017. godine. Diplomirala je hrvatski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila poslijediplomski studij menadžmenta u kulturi i medijima na Freie Universitätu u Berlinu. Radila je kao koordinatorica Saveza udruga Operacija Grad te kao urednica i menadžerica internetskog portala za nezavisnu kulturu, suvremenu umjetnost i civilno društvo Kulturpunkt.hr. Posljednjih petnaest godina sudjelovala je u organizaciji različitih kulturnih projekata u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima i u organizaciji predstavljanja i izložbe Nove tendencije u Zentrum für Kunst und Medientechnologie u Karlsruheu.

Novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovori organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko,

Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta

platforma za Društveni centar Čakovec

Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier