OKO KOJE KOPA – PROMOCIJA KNJIGE JOSIPA MIHALKOVIĆA U KNJIŽNICI „NIKOLA ZRINSKI“ ČAKOVEC

Knjiga “Oko koje kopa”- rani radovi Josipa Mihalkovića nakon 33 godine ponovno je pred Vama. Promocija će se održati u utorak 3. studenog 2015.g. u 18 sati u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec.

Uz autora o zbirci će govoriti Aleksandar Roža, u programu nastupaju recitatori Lea Čalopek i Paula Lajtman, glazba Antonio Vuk .
Josip Mihalković (1954.) likovni je pedagog i književnik. Književne tekstove počinje objavljivati 1974. godine.
Pjesnik je, prozaik feljtonist, autor likovnih, filmskih i glazbenih prikaza, antologičar, strip autor i ilustrator.

Na trećem Književnom festivalu Srebrna cesta 1979. godine u Varaždinu osvojio je III. nagradu za zbirku „Pred slikama Miljenka Stančića“, a na manifestaciji Slovo Gorčina u Stocu, za prvu zbirku „Oko koje kopa“ I. nagradu „Mak Dizdar“ 1978. godine; kao i priznanje „Drainac“ u Prokuplju 1980. godine za rukopis iste zbirke. (Dobitnik te nagrade 1976. godine bio je Gustav Krklec, a 1990. godine Vesna Parun).

Laureat je na natječaju RSIZ-a kulture u Zagrebu za recentno stvaralaštvo hrvatskih pisaca: obje nagrađene zbirke pjesama (Yorick drži moju glavu; Hamletovi puleni eno trče pozornicom) prezentirane su mu i u zasebnim emisijama Radio Zagreba. Za „Yoricka…“ dobiva i III. nagradu četvrtog (i posljednjeg natječajnog) Književnog festivala Srebrna cesta (Varaždin, prosinca 1981.). Dobitnik je najviših priznanja na raznim smotrama pjesnika.

Uvršten je u treći tom Hrvatske književne enciklopedije, u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže.

Objavio je još knjige pjesama „Pokusna predstava“ (1999.), „Knjiga koja neće promijeniti svijet“ (2003.) i „Pisac koji će vam promijeniti život“ (2004.).

  1. godine Udruga Essegg objavila je drugo prošireno izdanje zbirke „Oko koje kopa“.

 
(Željka Hatvalic Strahija, dipl.bibl./prof.)

unnamed (2)