Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu započinje s pripremom „Hrvatskog kajkavskog kolendara 2025.“

Već tradicionalno, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i ove godine priprema novo godište „Hrvatskoga kajkavskog kolendara“, svog godišnjaka, najdugovječnijeg i najpopularnijeg izdanja, za 2025. godinu.

Dok će se glavna tema broja odrediti u nadolazećem razdoblju, struktura „Hrvatskoga kajkavskog kolendara“ u naravi ostaje istovjetna onoj iz prethodnih godina. Dobrodošle su stoga teme iz gotovo svih društvenih sfera, od povijesti, kulture, sporta, gospodarstva i obrta, do ekologije i svih drugih područja zanimljivih autorima i čitateljima. Dakako, posebno mjesto ostavljeno je i za književnost, napose onu pisanu kajkavskim narječjem, čiju uporabu i u drugoj vrsti tekstova posebice potičemo.

Poslani prilozi ne bi trebali prelaziti opseg od četiri stranice teksta; preferabilno je i umetanje do četiri fotografije. Tekst pisan u Wordu treba biti veličine fonta 12, proreda 1,5 te obostrano poravnat. Uz tekst moraju se nalaziti ime i prezime, mjesto boravišta te kontakt autora. Sve zainteresirane autore molimo da svoje tekstove, s naznakom „Za HKK 2025.“ dostave putem e-pošte na adresu [email protected] ili uživo/poštom na adresu Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, Park Rudolfa Kropeka 2, 40 000 Čakovec. Zadnji rok za slanje tekstova je 15. kolovoza 2024. godine.

Uredništvo, predvođeno i ove godine glavnom urednicom Anitom Novak, planira tisak „Hrvatskoga kajkavskog kolendara“ u najmanje 1500 primjeraka. Kao i prethodnih godina, svečana promocija održat će se zadnjeg petka u mjesecu studenom.

Uvjereni da će i ovaj poziv biti plodonosan te rezultirati izdanjem uspješnim poput dosadašnjih, radujemo se Vašem odazivu!

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu