Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu raspisuje prvi natječaj za “Nagradu Dragutina Feletara”

Sukladno odluci Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu o njenom pokretanju u čast preminulog akademika Feletara, a sa svrhom poticanja istraživačkog rada učenika osnovnih i srednjih škola na području Međimurske županije, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu raspisuje

NATJEČAJ ZA NAGRADU „DRAGUTIN FELETAR“ ZA NAJBOLJI UČENIČKI ISTRAŽIVAČKI RAD.

Zaprimaju se dosad neobjavljeni radovi opsega od minimalno 5 kartica teksta koji na istraživački način pristupaju temama iz povijesti, narodnih običaja i baštine, religije, geografije i drugih srodnih područja. Uz rad potrebno je pripremiti i izlaganje. Učenički radovi zaprimaju se do 1. svibnja 2024. godine, a odluku o najboljim radovima donijet će tročlano povjerenstvo, nakon što će istraživanje biti predstavljeno u svibnju na datum koji će se odrediti naknadno.

Dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se nakon prezentacije radova, dok će nagrađeni tekstovi biti objavljeni u posebnom časopisu koji će Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu pokrenuti. Hoće li biti izdan svake godine ovisi o opsegu i broju radova.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije; zasebno osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u sljedećim iznosima: 200 eura (1. nagrada), 150 eura (2. nagrada), 100 eura (3. nagrada). Uz vrijedne novčane nagrade, učenici i njihovi mentori na dar dobivaju i knjigu iz nakladničkoga programa Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Radovi se šalju na adresu e-pošte: [email protected], a uz njih se navodi ime i prezime učenika, škola, razred koji učenik polazi te ime i prezime mentora/voditelja.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu