OGRANAK MATICE HRVATSKE U ČAKOVCU Otvoren natječaj za nagradu Zvonimira Bartolića

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i ove je godine raspisao Natječaj za Nagradu Zvonimira Bartolića.

Ovaj već tradicionalni natječaj namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a njegov je cilj očuvanje i njegovanje kajkavskoga jezika. U skladu s time, glavni je uvjet natječaja da poslani radovi budu isključivo u kajkavskome izričaju, dok je tema slobodna, kao i stil i forma. Učenički radovi primaju se do 24. ožujka 2023.

Dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se na svečanosti u okviru Dana Međimurske županije krajem travnja. Nagrađeni mladi autori interpretirat će svoje radove na svečanosti, a radovi će biti objavljeni krajem studenoga u Hrvatskom kajkavskom kolendaru 2024. – dobro znanom glasilu čakovečkoga ogranka Matice hrvatske.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije; zasebno osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u sljedećim iznosima: 150 eura (1. nagrada), 100 eura (2. nagrada), 70 eura (3. nagrada). Uz vrijedne novčane nagrade, učenici i njihovi mentori na dar dobivaju i knjigu iz nakladničkoga programa Matice hrvatske.

Radovi se šalju na adresu e-pošte: [email protected], a uz njih se navodi ime i prezime učenika, škola, razred koji učenik polazi te ime i prezime mentora/voditelja.

(Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu)