Održana redovna izborna godišnja skupština udruge Mlada pera

U subotu, 10.07.2021. godine, na četvrti rođendan udruge Mlada pera godine u Čakovcu je održana redovna izborna skupština udruge.

Izvještaj o radu od osnivačke skupštine 2017. godine do ove podnio je predsjednik udruge Gorkić Taradi.

Izdana su 3 zbornika s dječjim radovima, dvije slikovnice, jedna knjiga. U tijeku su tri literarna natječaja, a rezultat će biti bojanka.

Udruga je bila izabrana i za vođenje 1. Dječjeg Zrinski Art Festivala i kontaktirana je i za ovu godinu, dobila je poziv kojem se rado odazvala za sudjelovanje na Art forestu, a sudjelovat će i u vrijeme Porcijunkulova na Art streetu. Odlučeno je da kad god je to moguće udruga sudjeluje na takvim manifestacijama.

Tijekom cijele kalendarske godine na portalu Top generacija objavljuju se literarni radovi mladih, bilo da su poslani na literarni natječaj bilo da mladi jednostavno žele javno objaviti svoje literarno stvaralaštvo.

Predsjednik Gorkić Taradi podnio je i financijski izvještaj naglasivši kako uz sve veću podršku JLS raste i broj donacija građana i tvrtki. Svi financijski izvještaji predani su u FINA na vrijeme, a od ove godine udruga prelazi s dvostrukog na jednostavno knjigovodstvo.

Svake godine mora biti najmanje jedan literarni natječaj, a budu li trenutne okolnosti to dozvoljavale  može ih biti i više.

Za predsjednika je ponovo predložen Gorkić Taradi, a za potpredsjednicu Martina Radiković. Jednoglasno su izabrani. Za tajnika je izabran Goran Radiković.

Predsjednik udruge Gorkić Taradi zahvalio je na ukazanom ponovnom povjerenju te dosadašnjem potpredsjedniku Davoru Žličaru i tajnici Patriciji Pongrac koji na vlastiti zahtjev nisu ponovo kandidirani. Istaknuo je da su dostojno zamijenjeni osobama koje su se itekako dokazale u radu udruge još i prije nego su postali formalni član

Gorkić Taradi