ODRŽANA PRVA VEČER PORTANOVA FASHION INCUBATORA – MODNE PROSLAVE NA SLAVONSKI NAČIN

Na prvoj večeri Portanova Fashion Incubatora, Rober Sever i Sonja Lamut sjajnim revijama proslavili su jubileje svojih karijera

Na prvoj večeri Portanova Fashion Incubatora, prvog i najutjecajnijeg regionalnog natjecanja mladih i neafirmiranih modnih dizajnera, na kojem se ove sezone bira pobjednik i „Najbolji mladi dizajner by Perwoll“, svi ljubitelji hrvatske mode uživali su u spektakularnim revijama dvoje renomiranih hrvatskih brendova. Rober Sever proslavio je čak 15 godina dizajnerske karijere i to retrospektivom najupečatljivijih komada iz svih svojih kolekcija. S preko 35 izlaza koji su jedan za drugim izazivali uzdahe u publici, Sever je potvrdio status doajena hrvatske mode, dok je Sonja Lamut kolekcijom pripremljenom ekskluzivno za ovosezonski Portanova Fashion Incubator pokazala da je i dalje miljenica naših modnih urednika. Sonja Lamut tako je obilježila petogodišnjicu karijere na osječkoj pisti, gdje je nastupom na Portanova Fashion Incubatoru njezina modna priča 2011. godine i započela.

«Drago nam je da smo retrospektivu branda pokazali baš na ovoj manifestaciji gdje se rađaju novi talenti i stvaraju početci novih modnih priča. Podsjetilo me na početak mog puta prije 15 godina te je savršeno zatvoren jedan kreativni krug. Dobra atmosfera i pozitivan duh Portanova Fashion Incubatora  stvarno su odličan početak za svaki mladi brand.», o osječkoj reviji rekao nam je Robert Sever.

Sonji Lamut organizatori Portanova Fashion Incubatora su priredili i jedno iznenađenje. Naime, Sonja Lamut velika je obožavateljica slavonske glazbe, pa su je na kraju defilea na pisti presreli tamburaši s njenom omiljenom pjesmom, o čemu nam je Sonja puna dojmova rekla : «Danas je nemoguće sve dojmove sabrati u riječi. Pričala sam jednom o tome kako je današnja publika izgubila žar za revijama, sinoćnja to definitivno nije. Nosio me, i još me jutros nosi onaj isti osjećaj kao s početaka. Trudila sam se tijekom priprema stvoriti i dati najbolje od sebe, u sezoni u kojoj to s najvećom radošću i činim. Sve što sam ja njima sinoć dala nemjerljivo je u odnosu na emocije koje danas nosim u sebi! Divno je uživati potporu ljudi koji su vjerovali u mene i kada ja to nisam. Možda im nisam došla s nekim velikim životnim pričama, djevojčica koja samo želi raditi ono što voli, ali su kroz sve ove godine ispisali prve rečenice romana koji će možda jednom svi rado čitati. O iznenađenju koje su mi priredili ne trebam posebno ni govoriti, sve sam rekla suzama, vjerujem.»

Nakon uzbudljivog prvog dana, večeras nas na Incubatoru očekuje veliko sezonsko finale. Jedna od pet najboljih mladih dizajnerica u regiji, finalistica Portanova Fashion Incubatora, večeras će osvojiti pobjedu i laskavu titulu «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» koja će joj donijeti nagradu od 10 000 kuna uz pozivnicu za nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr.

Revije Roberta Severa i Sonje Lamut u Osijeku su pratili i poznati, a među njima Teo Perić, KLISAB, Mirjana Klepić, Vinko Filipić i drugi. (m)