Održana godišnja skupština KUU Društvo žena Gornji Kraljevec

19. siječnja 2018. godine u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je redovna izborna skupština KUU «Društvo žena Gornji Kraljevec» na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu, financijski plan za tekuću 2018. godinu, te je izabrano novo rukovodstvo.

Skupštini su prisustvovali zamjenica načelnika Općine Vratišinec Milena Granatir, predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec, svećenik Župe Uzvišenja Svetoga Križa Vratišinec Pavao Mesarić te prijateljska kulturno-umjetnička društva i najvjerniji pratitelji i suradnici.

Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne. Predsjednica je podnijela izvještaj o radu Udruge kroz proteklu godinu. U prošloj godini Udruga je aktivno djelovao kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu. Iako je svaki nastup poseban i spomena vrijedan, u protekloj godini valja istaknuti sudjelovanje ŽVS na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem je osvojena nagrada u kategoriji izvorne pučke glazbe.

U 2017. ŽVS imala je 25 nastupa.

Dramska skupina s predstavom „Se jempot dojdena svetlo“ (autor: Štefanija Jambrošić) nastupila je 9 puta.

Sekcija za narodne običaje nastupala je na smotri u Kotroribi te 2 puta na snimanju za TVSrce – Čehara i Kinčeje lese za Jurjevo.

Udruga djeluje i u mjestu kroz radne akcije, odnosno uređenje mjesta( četiri puta u godini) te druge akcije.

Manifestacije u mjestu:

  • izložba rukotvorina u povodu Dana žena
  • Dan mjesta – 3 četvrtka u svibnju
  • Marijanski koncert
  • Mamičina škrija
  • Festival Rega – Tu med Murom i Dravom
  • Nikola u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca- područni odjel Gornji Kraljevec
  • Koncert „Božić u srcu“

Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za 2018. godinu. Sve aktivnosti planirane za 2018. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine Međimurja.


Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo koje je jednoglasno izglasano:

predsjednica – Štefanija Jambrošić

dopredsjednica – Marija Varošanec

tajnica – Milena Granatir

blagajnica – Katarina Šimunić

član izvršnog odbora – Cela Tkalec

Nadzorni odbor

Mirjana Kuzma,

Liljana Jambrošić,

Anika Hutinec

(KUU DŽ GK, Jagoda Domjanić Jambrošić)

????????????????????????????????????