Održan Kamp iz Projekta „ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju“ u OŠ Mursko Središće

U sklopu projekta „”ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju”, financiranim sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda (85%) te državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) u vremenu od 27. lipnja do 1. srpnja u Osnovnoj školi Mursko Središće održan je Kamp popularizacija STEM-a u Međimurju.

Kamp su organizirali i proveli članovi Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i Foto-kino kluba Ivanovec. Na kampu su mogli sudjelovati učenici od završenog 1. do 8 razreda. Radilo se od 12:30 do 15:30 sati. Svakodnevno je  bilo najmanje 60 učenika, koji su imali osiguran „lunch paket“ (obrok + voće + sok). Uz učenike iz Murskog Središća, sudjelovali su i učenici iz osnovnih škola iz Štrigove, Svetog Martina na Muri, Selnice, Vratišinca i Podturna. Bile su ponuđene četiri radionice. Nakon što su prošli jednu radionicu i izradili predviđeni rad, mogli su prijeći u drugu, treću i četvrtu. Sve radove koje su izradili na kampu ponijeli su doma.

Radionicu „Oslikavanje predmeta“ vodila je Andreja Modrinjak, „3D modeliranje“  Zvonko Ljubić, uz volontersku pomoć Noe Turka. Zanimljive radionice modelarstva, strojarstva i konstruktorstva, Jelena Tuksar, Željko Medved, Renata Martinec i Hrvoje Subotić i Fotografija Radovan Petković uz asistenciju Vanje Modrinjaka.

Sudionicima kampa svu domaćinsku logističku pomoć osigurale su učiteljica Petra Bedić koja predaje tehničku kulturu i knjižničarka Leona Jug. 

Pretposljednjeg dana kamp je posjetila Barbara Srnec Bujanić, voditeljica projekta iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e.

Posljednjeg dana kampa učenicima su podijeljeni promotivne majice, ruksaci, slušalice za mobitel i kemijske olovke s oznakama Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica kampa bila je Jelena Tuksar, predsjednica Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

Slijedećeg dana u subotu, 2. srpnja veliki dio učenika s ovog, kao i V. ljetnog kampa tehničke kulture koji je održan u III. OŠ Čakovec stigao je u pratnji svojih roditelja, djedova i baka i uključio se u program Dana tehničke kulture Međimurske županije.

Pogledajte video priloge koje su učenici snimili i montirali na:

kampu u Murskom Središću: https://www.youtube.com/watch?v=BP8Ioe_R34k

na V. Ljetnom kampu u Čakovcu: https://www.youtube.com/watch?v=A6uiqNAyooE

o Danu tehničke kulture Međimurske županije. https://youtu.be/JtEVFBY9lrI   

  Željko Medved