ODRŽAN HUMANITARNI USKRSNI KONCERT

Na uskrsni ponedjeljak u našoj župnoj crkvi održan dobrotvorni humanitarni Uskrsni koncert čija je namjera bila da se prikupe novčana sredstva za kupnju novih crkvenih orgulja čija je cijena 52. 300,00 kuna. Crkva je bila popunjena i koncert je postigao svoj cilj jer je prikupljeno 3.150,00 kuna što će sigurno pripomoći u nakani kupnje orgulja.

Sam koncert oduševio je sve prisutne i sigurno oni  koji se ovaj put nisu odazvali zakinuti za jedan lijep kulturni događaj u našem Gradu.

Nastupili su zborovi naše Župe mješoviti zbor (voditeljica Danijela Sabo )  i dječji zbor DOĐI  SLIJEDI ME ( voditeljica Janja Kontrec ) gosti ŽVS     sv.Marko iz Selnice (voditeljica Ivana Tkalec) i ŽVS Ftičice KUD-a Mura iz Murskog Srdišća (voditeljica Marija Trstenjak).

 

 

Uz predivne pjesme  vokalne skupine i  zborovi naše župe oduševili su sve prisutne koji su ih nagradili gromoglasnim pljeskom. Na kraju koncerta svi učesnici kao i cijela crkva zapjevali su zajedno Uskrsnu himnu Kraljice neba raduj se i pjesmu Ostani s nama mrači se , ostani Gospode……  Kroz cijeli program vodila nas je članica zbora gospođa Marijana Novak.

 

Kao i mnogo puta do sada Središćanci su opet  pokazali zajedništvo i veliko srce. Svi oni koji se žele još uključiti u akciju mogu sredstva donirati u sakristiji ili kod ulaza u crkvu. Odlična organizacija koncerta svakako je pripomogla njegovoj uspješnosti. Veliko hvala u ime organizatora koncerta Mješovitog župnog zbora svim izvođačima , sponzorima koji su pomogli u organizaciji koncerta i svakako veliko hvala svima koji su pomogli novčanim prilozima.

Hvala župniku Antekoloviću i gradonačelniku Srpaku koji su se također uključili u ovu dobrotvornu humanitarnu akciju. Župnik i gradonačelnik održali su nakon koncerta govore zahvale svima koji su pomogli i pomažu u realizaciji ove  zaista hvale vrijedne ideje. Nakon zajedničke pjesme svih sudionika koncerta i posjetitelja održana je zakuska u prostorima Župnog dvora.

Zboraši su ovu prigodu  iskoristili  kako bi čestitali župniku Antekoloviću 70.rođendan , a u njihovo ime gospođa  Ivanka Penava održala je prigodni govor te mu uručila poklon. Nadamo se da će uz pomoć ostalih struktura u Gradu , gospodarstvenika i drugih donatora zboraši i crkva uspjeti sakupiti potrebita sredstva  za nabavu orgulja koje su tako neophodne u njihovom zborskom  crkvenom pjevanju.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

IMG_2258

IMG_2261

IMG_2266

IMG_2272

IMG_2274

IMG_2275

IMG_2353

IMG_2357

IMG_2359

IMG_2369

IMG_2384

IMG_2395

IMG_2406

IMG_2423

IMG_2434

IMG_2440

IMG_2469

IMG_2474

IMG_2477

IMG_2484

IMG_2485

IMG_2496