ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT „IVANA, SVI SMO UZ TEBE“!

U organizaciji Srednje škole Čakovec i Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ održan humanitarni koncert za oboljelu Ivanu Šavora iz Goričana

 

Strpljenja i ljubavi dragi roditelji, svi smo uz vas, a ova pozitivna energija i ljubav sigurna sam doprijet će i do Ivane – poručila je predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarini Zrinski“ i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u Vladi RH, Nada Murganić, na humanitarnom koncertu u Čakovcu 12. travnja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Imam neke svoje snove i želje i to me gura dalje. Jednog dana želim biti znanstvenica i pomagati drugim ljudima“ – napisala je na svom „facebook“ profilu studentica Ivana Šavora iz Goričana, oboljela od maligne bolesti non-hodgkinovog limfoma. Na žalost, zbog komplikacija uzrokovanih bolešću, nije mogla biti na koncertu i trenutačno je u bolnici.

Teško je riječima opisati atmosferu nabijenu emocijama koja je vladala u čakovečkom Centru za kulturu ispunjenom do posljednjeg mjesta. Bili su tu njezini prijatelji iz bivše čakovečke Srednje škole, te mnogi stranački kolege obitelji Šavora, obzirom da je Ivanin otac član HDZ-a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednica ZŽ KZ bila je i u ulozi predsjednice zaklade „Hrvatska za djecu“, te poručila Ivaninim roditeljima, Spomenki i Mladenu, da će dobiti vrijednu novčanu donaciju.

– Ovdje je bilo jako puno lijepe glazbe, mladosti i pozitivnih poruka, no, znamo da za liječenje Ivanine bolesti treba i dosta novca, pa ćemo vam pomoći  oko toga, kazala je ministrica Murganić, te dodala  kako su „Katarine“ uvijek spremne pomoći kada treba. Ravnateljici Srednje škole Čakovec, Gordani Ramušćak, zahvalila je na odličnoj organizaciji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednica ZŽ KZ HDZ-a Međimurske županije, te glasnogovornica Vlade Republike Hrvatske, Sunčana Glavak, kazala je okupljenima da politika mora pokazati i svoje veliko srce, a upravo to se ovdje dogodilo.

– Sigurna sam da će se Ivana oporaviti i postati jednog dana znanstvenica o kakvoj sanja još od prvih srednjoškolskih dana, rekla je Glavak, te uputila obitelji poruku nade, hrabrosti i želje za što bržim ozdravljenjem njihove kćeri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na koncertu su bile i pomoćnica resorne ministrice Maja Vučinić Knežević, državna tajnica u resornom Ministarstvu, Maja Pletikosa, zastupnica u EU Parlamentu Dubravka Šuica, potpredsjednik HDZ-a (na nacionalnoj razini) saborski zastupnik i predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, te predsjednica ZŽKZ Varaždinske županije, Nadica Dreven Budinski.

(Lidija Međimurec, foto HDZ MŽ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA