ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT U CRKVI ISUSA KRISTA

Jučer, u srijedu 18. prosinca, u Crkvi Isusa Krista u Murskom Središću održan je prigodan Božićni koncert. Prostorije crkve u ulici Kralja Zvonimira 22 ponovo su bile pretijesne da prime sve koji došli uživati u ovom čarobnom događaju, a koji je već postao tradicionalnim i prepoznatljivim u našem gradu. 

Na početku koncerta sve nazočne ljubazno je pozdravio pastor Todd Dick, a publici se s nekoliko toplih riječi podrške obratio i gradonačelnik gospodin Dražen Srpak. Nastupio je zbor Baptističke crkve iz Mačkovca kojim je uz pratnju nekolicine vrhunskih glazbenika dirigirao Branko Kovačević. Zanimljivost večeri bila je da su neki izvođači došli iz dalekih i egzotičnih zemalja poput Egipta i Brazila. Pjesme koje su se izmjenjivale odisale su svježinom i radošću Božića, dok su pjevači i glazbenici svojom srdačnošću i entuzijazmom spontano mamili osmjehe i duge aplauze razdragane publike.  

Središnji dio koncerta bila je božićna čestitka koju je prisutnima uputio Vlado Hoblaj, voditelj i starješina Crkve. Primijetio je kako je uobičajeno da si za blagdane razmjenjujemo lijepe želje o sreći i zdravlju, iako svjesni da na njihovo ispunjenje imamo malo utjecaja. Zato je predložio je da primjer mudraca koji su izdaleka došli pokloniti se Isusu i nama bude poticaj da budemo mudri i tražimo ono što je vrijednije od prosječnosti i prolaznosti.

Na kraju koncerta domaćini su svim prisutnima poklonili specijalno izdanje Novog zavjeta s naslovnicom grada Mursko Središće. Uz čaj i kolaće, svima su iskazali srdačnu dobrodošlicu i na sve ostale sadržaje iz života ove male kršćanske zajednice, među kojima su redoviti nedjeljnja bogoštovlja u 9:30 sati te sastanci srijedom u 19 sati.  

Kako su i ove godine prostorije crkve bile pretijesne za sve koji su željeli uživati u ovom čarobnom događaju, organizatori razmišljaju da se sljedećeg Božića koncert održi u nekoj većoj dvorani u gradu, možda i u suradnji s gradskim udrugama i u neku vrijednu humanitarnu svrhu. 

Svim građanima Murskog Središće članovi Crkve Isusa Krista žele blagoslovljen Božić, a u Novoj godini oblije Božje mudrosti za život.     

 

                                                                                     (Vlado Hoblaj, foto Tin Tomanić)